Model X Fold+ bude predstavený budúci týždeň.

Pred mesiacom sme sa dozvedeli, že spoločnosť vivo pripravuje nástupcu svojho skladateľného smartfónu X Fold, ktorý bol na trh uvedený ešte v apríli tohto roka. Po pomerne krátkom čase sa tak dočkáme aj priameho nástupcu. Správa z portálu GSMArena nám prezrádza, že uvedenie novej verzie skladateľného smartfónu vivo X Fold+ sa bude konať 26. septembra v Číne. 

Podľa dostupných informácií sa zdá, že spoločnosť vivo sa pri modeli X Fold+ pravdepodobne zamerala na zvýšenú odolnosť, ktorú ako jediné skladacie telefóny ponúkajú modely Galaxy Z Fold4 a Z Flip4.

Spoločnosť okrem toho zdieľala aj obrázok, ktorý nám odhaľuje dizajn tohto očakávaného skladacieho smartfónu. Už na prvý pohľad je vidieť, že svoju podobu s predchodcom nezaprie. Novinka pritom bude dostupná aj v novej červenej farbe, ktorá doplní čiernu a modrú.

Vivo X Fold+Zdroj: GSMAarena
Vivo X Fold+

Keďže vivo o novinke nič viac neprezradilo, tak aj naďalej sa budeme musieť spoliehať na už známe informácie z rôznych únikov. Tie tvrdia, že model X Fold+ bude vybavený čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1. Okrem toho sa v zariadení bude nachádzať batéria s kapacitou 4 730 mAh, ktorá bude podporovať 80 W káblové alebo a 50 W bezdrôtové nabíjanie. Vďaka porovnávacej platforme AnTuTu sa dozvedáme, že telefón bude obsahovať 12 GB RAM, 512 GB úložisko a 120 Hz obrazovku.

Skladací telefón by mal do svojej výbavy dostať 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom ISOCELL GN5 a OIS. Ten by mal doplniť ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx, 8 Mpx fotoaparát s 5× optickým priblížením a 12 Mpx fotoaparát s 2× optickým priblížením.

Cena pôvodného Vivo X Fold bola na čínskom trhu v prepočte 1400 dolárov. Je však možné, že globálna verzia X Fold+, ak bude vôbec uvedená na trh, bude o 20 – 30 % drahšia.

vivo X90 Pro+

Okrem tejto skladacej novinky s dozvedáme, že už v decembri nám vivo ukáže ďalšie prekvapenie. Ide o model vivo X90 Pro+, ktorý by mal byť vybavený 1-palcovým senzorom a novým teleobjektívom. Údajne sa dočkáme aj nového algoritmu, ktorý bude mať na starosti práve “nový teleobjektív”.

vivo X80 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
vivo X80 Pro fotí výborne, avšak fotoaparát modelu X90 Pro+ bude ešte lepší

Vo výbave tejto vlajkovej lode sa bude nachádzať aj čipová sada Snapdragon 8 Gen 2, pamäť LPDDR5X, úložisko UFS 4.0 a najnovší Amoled displej Samsung E6. Už iba pri pohľade na tieto parametre je zrejmé, že model X80 Pro bude mať dôstojného nástupcu (recenziu nájde na tomto odkaze).

Pokiaľ čakáme na vyššie uvedená novinky spoločnosti vivo, tak si v článku nižšie prečítajte o modeli vivo X80 Lite, ktorý je od dnešného dňa dostupný aj na slovenskom trhu. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.