Čo ponúka dnes predstavený koncepčný smartfón Vivo APEX 2020?

Toto zariadenie demonštruje technológie, na ktorých spoločnosť pracuje. Od koncepčných telefónov APEX predovšetkým očakávame, že budú ponúkať značné inovácie a posúvať technologické možnosti pri výrobe smartfónov.

Vivo APEX 2020

Zdroj: GSMArena

APEX 2020 na túto tradícii takisto nadväzuje. Má bezrámikové telo bez portov a tlačidiel, takže sa spolieha na kapacitné tlačidlá so snímaním tlaku.

Smartfón má 6,45-palcový FullView displej s rozlíšením 2330 × 1080 pixelov. V displeji je zabudovaný 16 Mpx selfie fotoaparát, ktorý produkuje výsledné fotografie s rozlíšením 4 Mpx. Hrany displeja sú zakončené 120-stupňovým zahnutím. Viac o budúcnosti selfie fotoaparátov v displejoch sa dočítate na tomto odkaze.

Fotoaparáty na zadnej strane zariadenia sú o niečo zaujímavejšie. Značnú pozornosť púta 48 Mpx fotoaparát so stabilizáciou, ktorá je podobná gimbalom, teda stabilizačným mechanizmom, ktoré zabezpečia v porovnaní s tradičnými OIS systémami zväčšený uhol stabilizácie až o 200 %. Senzor kombinuje pixely pre výsledné 12 Mpx fotografie.

Vivo APEX 2020

Zdroj: GSMArena

Druhým je 16 Mpx fotoaparát s periskopom a skutočným rozsahom priblíženia. Bude schopný opticky prejsť z 5× na 7,5× priblíženie bez digitálnej pomoci. Systém šošoviek v periskopovej štruktúre je veľmi sofistikovaný s dvoma skupinami pevných a dvoma skupinami pohyblivých šošoviek.

Keďže na APEX 2020 nie sú žiadne porty, môže sa nabíjať iba bezdrôtovo. Vivo použitú technológiu označilo ako Super FlashCharge s výkonom 60W. Toto rýchle bezdrôtové nabíjanie dokáže nabiť 2 000 mAh batériu už za 20 minút.

Vivo APEX 2020

Zdroj: GSMArena

APEX 2020 obsahuje tlačidlo napájania citlivé na tlak, ale žiadne tlačidlá na nastavenie hlasitosti. Podobne ako pri predošlom modeli, tak aj v prípade APEX 2020 chýba tradičný reproduktor a namiesto neho je použitá technológia Screen SoundCasting tretej generácie.

Rovnako ako u iných koncepčných telefónov APEX (2018, 2019), ani APEX 2020 sa pravdepodobne nedostane do predaja. Toto zariadenie prezentuje technológie, ktoré je v smartfónoch možné použiť, ale je ich ťažké a predovšetkým nákladné vyrobiť.

Zdroj a titulný obrázok: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ľahká výmena batérií aj v moderných smartfónoch? Čoskoro možno realita

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.