Elektrické skladačky sú skvelým doplnkom pre každého, kto sa často pohybuje v mestskom prostredí a potrebuje kompaktný, dostatočne pohodlný a výkonný elektrický bicykel. 

Kvalitnú skladačku však využijete aj na bežné rekreačné výjazdy, a to úplne bez problémov. Nás o tom pred dvoma rokmi presvedčila elektrická skladačka značky EOVOLT, model Afternoon 20 (viac sa dozviete v našom článku ­– TU), ktorý sme využili na 100 %, pričom nás mnohokrát presvedčil, že takýto druh bicykla má zaručene zmysel. 

Volt Lite
Volt Lite

Aktuálna novinka od britského výrobcu Volt nesie prívlastok Lite, pričom ide o najvyššiu radu z danej kategórie výrobcu. Ľahučká skladačka ponúka hliníkový rám (celková hmotnosť iba 18 kilogramov) a stredový elektromotor Bafang M820 s maximálnym krútiacim momentom 75 Nm. Stredový elektromotor je v tomto segmente skôr ojedinelý, takže túto voľbu chválime. O prenos sily na zadné koleso sa stará remeň Gates Carbon Drive, ktorý ponúka absolútne tichý chod a bezúdržbovú prevádzku.

Motor poskytuje asistenciu do rýchlosti 25 km/h a celkový dojazd je vďaka odnímateľnej 36-voltovej batérii Panasonic odhadovaný na približne 96 kilometrov – v závislosti od rôznych podmienok. Rám bicykla sa dá veľmi rýchlo a jednoducho zložiť do rozmeru 86 x 50 x 70 cm, pričom v zloženom stave ho udržiavajú aj magnetické spoje. Volt Lite stojí na 20“ kolesách s mestskými pneumatikami, ktoré kryjú veľké blatníky. Samozrejmosťou sú kotúčové brzdy Tektro, kompletné LED osvetlenie a zadný stojan. Za príplatok si môžete objednať aj GPS lokalizátor, ktorý vám v prípade krádeže bicykla dopomôže k jeho vypátraniu. 

  • Volt Lite
  • Volt Lite
  • Volt Lite
  • Volt Lite
  • Volt Lite

Novinka by mala byť v Británii dostupná od júla 2024 za cenu okolo 3370 eur. Neskôr bude tento model dostupný aj v iných krajinách EÚ. Cena síce nie je nízka, no výbava, technológie a praktická stránka to dokážu vynahradiť. 

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj: 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE