Pri letných dovolenkách sa dobre oplatí aj fotoaparát, ktorý sa nebojí vody ani pádu. Práve takýto typ potom dobre využijete na realizáciu akčných fotiek, ktoré sa s bežným fotopaparátom alebo mobilom vôbec nedajú realizovať. 

Pozrite si tiež:

Test fotoaparátov: FujiFilm FinePix X-A2 s dvoma objektívmi

Test fotoaparátov: Canon PowerShot SX60 HS

Vyberte si dobrého fotospoločníka na leto: Canon PowerShot G7 X

VIDEO touchIT: Test fotoaparátov – Panasonic DMC-TZ70 a boje na Hrone

Testovali sme fotoaparát Sony Cyber-shot HX90 na Gibraltare a v Alhambre

FujiFilm FinePix XP70

Toto je predstaviteľ naozaj odolných fotoaparátov, ktorý vydrží ponorenie do vody do hĺbky 15 metrov a pád na zem z výšky 1,75 metra. Používať ho môžete do teploty – 10 °C, nebojí sa piesku či prachu. Existuje vo viacerých farebných vyhotoveniach, má 16 MPx snímač, 5-násobný optický zoom a optickú stabilizáciu obrazu. Ohnisková vzdialenosť je 28 mm, vzadu je LCD displej s uhlopriečkou 2,78 palca a potiahnutý antireflexnou fóliou. Fotografie je tak dobre vidieť aj na slnku. Maximálna hodnota ISO je 6400. Páčilo sa nám pohodlné a stabilné držanie fotoaparátu, pričom všetky ovládacie prvky máte pod palcom. Na zaistenie vysokej odolnosti sa fotoaparát vždy po otvorení priestoru s batériou, SD kartou, USB a HDMI portom pýta na to, či ste ho aj správne uzavreli.

Pozrite si príklady fotografií:

 

Tlačidlo spúšte má na sebe aj jemné vrúbkovanie, vnútorná pamäť má kapacitu 99 MB. K dispozícii je aj bezdrôtové prepojenie fotoaparátu a mobilu. Jediným tlačidlom prepnete režim tvorby jednej fotografie na kontinuálne snímanie s rýchlosťou 10 záberov za sekundu. Pri nahrávaní videa máte k dispozícii aj jednoduchý editor, mikrofón má režim potlačenie hluku vetra. Špecialitou tohto modelu je režim podmorského fotografovania s optimalizáciou farieb pod hladinou mora. Páčil sa nám aj režim panoráma. Na batériu urobíte 210 záberov, k fotoaparátu sme mali aj koženkové puzdro. Ako príslušenstvo sa dá prikúpiť Action Camera Lens, ktorá ešte viac rozširuje uhol pohľadu.

Zapožičal: Fujifilm Slovakia

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.