Vaše konverzácie zo služieb WhatsApp či Messenger môžete už čoskoro nájsť len v jednej aplikácii.

Nové pravidlá Európskej únie v rámci zákonov Digital Markets Act a Digital Services Act donútili už viaceré veľké spoločnosti zmeniť to, ako dlhodobo pracujú. Výsledkom týchto zákonov je napríklad aj integrácia USB-C konektora do série iPhone 15, no taktiež aj ďalšie zmeny, ktoré sa budú týkať systému iOS už o pár týždňov. Teraz sa však dozvedáme bližšie informácie o zmenách komunikačných platforiem WhatsApp či Messenger, ktoré taktiež budú musieť nastať.

O koncepte jednej aplikácie určenej pre viac komunikačných platforiem sme už nejaké informácie počuli. V rámci WhatsAppu by tak mali byť k dispozícii aj správy z ďalších služieb a nevylučuje sa, že ju budete môcť využiť aj na odosielanie RCS správ zo služby Google Správy. Teraz ale prichádza na túto pôdu viac svetla keďže sa dozvedáme, ako to môže vyzerať v praxi.

Zlúčenie Messenger a WhatsApp četov bude voliteľné

Možnosť využívania jednej aplikácie pre viaceré čety je už na ceste. To, o čom sa predtým len špekulovalo, tak bude realitou a aplikáciu Messenger či WhatsApp budete skutočne môcť využiť aj na komunikáciu z iných aplikácií. Táto funkcia však nebude zapnutá automaticky, prezradil Dick Brouwer, pracovník spoločnosti Meta sústreďujúci sa najmä na platformu WhatsApp. Dôvod je pritom jednoduchý, mohlo by to spôsobiť väčšiu vlnu spamu, ktorá by sa dostala do schránok používateľov.

Môžem si vybrať, či sa chcem alebo nechcem zúčastniť na tom, že moje služby budú otvorené výmene správ s tretími stranami. Je to dôležité, pretože by to mohol byť veľký zdroj spamu a podvodov.

Prezradil Dick Brouwer, predstaviteľ spoločnosti Meta.

Používatelia, ktorí si túto možnosť zdieľania četov s inými aplikáciami aktivujú, uvidia medzi správami priečinok konverzácií z iných služieb. Vo výsledku by ste teda mohli mať vo WhatsAppe priečinok s aplikáciami z Messengeru či iných služieb. Tento priečinok je dôležitý najmä z dôvodu bezpečnosti, keďže WhatsApp nedokáže zabezpečiť rovnakú úroveň bezpečnosti ako materská platforma konverzácií.

Platformy, ktoré budú chcieť využívať možnosť zdieľania konverzácií s WhatsAppom či inou aplikáciou od Mety, budú musieť podpísať dohodu a spĺňať určité podmienky. Finálnu podobu interoperability aplikácií teda pravdepodobne uvidíme až v aplikáciách, pretože stále nie je jasné, aká bude úroveň zabezpečenia konverzácií, resp. aký protokol šifrovania budú využívať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.