Xiaomi zverejnilo zoznam zariadení, ktoré získajú aktualizáciu na HyperOS.

Predstavenie systému HyperOS od spoločnosti Xiaomi prebehlo len pred pár dňami. Čínsky výrobca smartfónov ale aj inej elektroniky tak po trinástich rokoch nahrádza nadstavbu MIUI, ktorá bola hlavným výrobkom spoločnosti. Nový systém však pokryje rôzne zariadenia z ekosystému spoločnosti, pričom prvé zariadenia budú aktualizované už v blízkej dobe.

V rámci Xiaomi Community tak výrobca uverejnil svoj aktualizačný plán, ktorý poodhalil prvé zariadenia kompatibilné s aktualizáciou na HyperOS. Ak aj vy vlastníte telefón, tablet či iné zariadenie z ekosystému Xiaomi, tak by ste sa na tento zoznam bezpochyby mali pozrieť.

Prvé aktualizované smartfóny budú najmä novinky

Ako je už zvykom, prvé aktualizácie získajú najmä smartfóny predstavené v posledných mesiacoch. Na aktualizačnom zozname sa tak pochopiteľne objavili aj modely zo série Xiaomi 14, ktoré už so systémom HyperOS prídu na trh. Čo je však pre nás novinkou, je zoznam ďalších telefónov a tabletov, ktoré získajú aktualizáciu v priebehu decembra 2023 či januára 2024. Ide o tieto modely.

Na zozname pochopiteľne nájdete aj čínske modely a uvedené dátumy platia práve pre Čínu. Globálne vypustenie systému HyperOS prebehne až v prvom štvrťroku 2024.

HyperOS bude aj v ďalších produktoch

Xiaomi sa rozhodlo vytvoriť ekosystém produktov, ktoré medzi sebou budú lepšie spolupracovať. Začiatkom decembra 2023 tak aktualizáciu na HyperOS získajú aj smart TV od Xiaomi, konkrétne modely Xiaomi TV S Pro 65 Mini LED, Xiaomi TV S Pro 75 Mini LED a Xiaomi TV S Pro 85 Mini LED.

Pri predstavení získali systém HyperOS aj prvé inteligentné hodinky, ktorými sú Xiaomi Smart Watch S3. Ďalšími aktualizovanými zariadeniami budú aj Xiaomi Smart Camera 3 Pro PTZ version či Xiaomi Sound speaker.

HyperOS XiaomiZdroj: Xiaomi
HyperOS

Ďalšie informácie o aktualizovaných zariadeniach na systém HyperOS bude Xiaomi postupne dopĺňať. Ako sa už predstavitelia spoločnosti vyjadrili, medzi aktualizované telefóny budú neskôr patriť všetky modely od série Mi 10 a taktiež aj staršie telefóny od Redmi napríklad v podobe série Redmi Note 10. Výrobca sa snaží aktualizovať čo najviac svojich zariadení aby vytvoril funkčný a spoľahlivý ekosystém produktov.

Zdroj: Xiaomi Community

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.