Vzhľadom k ponúkanej výbave je viac ako priaznivá.

Xiaomi sa v roku 2021 v segmente tabletov zviditeľnilo dobre vybavenými modelmi Pad 5 a Pad 5 Pro, ktoré okrem výbornej ceny mali aj skvelú výbavu. V redakcii sme mali možnosť otestovať model Pad 5, ktorý zanechal veľmi dobrý dojem. Je to zariadenie s veľkým displejom na zábavu a bežné používanie. Vo svojej cenovej kategórii ponúka bezkonkurenčnú kombináciu špičkovej multimediálnej výbavy a vysokého výkonu.

Spoločnosť tento rok na jar uviedla sériu Xiaomi Pad 6, ktorá bola od apríla dostupná iba v Číne. Hoci o dva mesiace neskôr prebehlo globálne uvedenie, tablety sa do Európy ešte nedostali. To chce však spoločnosť v blízkej dobe napraviť. Portál GSMArena informuje, že Xiaomi Pad 6 sa bude v Európe predávať v cene od 399 eur, pričom tá je určená pre verziu 6 / 128 GB, zatiaľ čo verzia 8 / 256 GB bude stáť 499 eur. 

Xiaomi Pad 6Zdroj: GSMArena
Xiaomi Pad 6

Pripomeňme si, že Xiaomi Pad 6 je vybavený výkonnou čipovou sadou Snapdragon 870. Ponúka 11-palcový IPS LCD displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz a rozlíšením 2880 × 1800 pixelov. Nechýba podpora HDR10 a Dolby Vision, ako aj obrovská 8840 mAh batéria s rýchlym 33 W nabíjaním. Hoci existuje aj verzia Pro s čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1, tak tá by sa na globálny trh nemala dostať vôbec. 

Tablet Xiaomi Pad 6 bude dostupný v dvoch farbách – modrej a sivej, pričom doteraz nie je známe, kedy bude uvedený na európsky trh, čiže aj na náš trh. Na základe dostupných informácií sa však zdá, že sa tak stane v priebehu najbližších dvoch týždňov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.