Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dnes je bežné, že v peňaženke máme množstvo kariet s rôznym využitím a často v nich máme chaos. Značka Callio prišla s unikátnou technologickou inováciou – univerzálnou zamestnaneckou BONSY kartou, ktorá na jednom mieste eviduje dochádzku zamestnancov, zamestnanecké prístupy, benefity, zabezpečenie stravovania či rekreačného príspevku. Zamestnanec jednoducho dostane na kartu kredit, ktorý môže míňať na rôzne účely. Zamestnávateľ má zasa vďaka jedinečnému informačnému systému o všetkom prehľad.

Väčšina spoločností na Slovensku používa pre svojich zamestnancov niekoľko technologických spôsobov manažmentu stravovania, dochádzky, prístupov do práce a rôznych benefitov. Tieto systémy nie sú väčšinou kompatibilné a prepojené. Prinášajú tak zvýšené náklady na prevádzku a administratívu.

Jedna karta pre všetko

Spoločnosť GGFS prišla s inováciou univerzálnej zamestnaneckej karty Callio Bonsy, ktorá má v sebe vďaka jedinečnému informačnému systému evidenciu dochádzky zamestnancov, zamestnanecké prístupy, benefity, zabezpečenie stravovania, rekreačného príspevku a iné funkcie.

Univerzálna zamestnanecká karta zamestnávateľom šetrí náklady na administratívu a čas, ktorý by strávili nad zabezpečením jednotlivých aktivít pre zamestnancov. Systém obsahuje funkciu, ktorá automaticky sleduje čerpanie príspevkov na stravu, rekreáciu aj ostatné benefity. Tieto informácie môže zamestnávateľ jednoducho vložiť do svojho mzdového systému. Rovnako nie je potrebné evidovať samostatné karty pre dochádzku, prístupy a podobne.

„Systém zamestnaneckej karty ju umožňuje využiť na rôzne ďalšie účely, čo zamestnancom uľahčuje život, keďže majú všetko na jednej karte a nemusia využívať rôzne iné kartičky, prístupové kódy, čipy či bonusové karty,“ vysvetľuje riaditeľ Michal Hanzel zo spoločnosti GGFS, ktorá prevádzkuje kartu Callio Bonsy.

Zamestnávateľom karta znižuje náklady o desiatky percent

Veľkou výhodou elektronickej zamestnaneckej karty je, že výrazne znižuje administratívne činnosti spojené s manažmentom zamestnancov. Okrem toho zvyšuje komfort použitia pre zamestnancov. Ľahko sa využije v mnohých prevádzkach, nenúti ich, aby každú chvíľu chodili na HR, resp. mzdové oddelenia a odstraňuje aj problémy spojené so stratou rôznych poukážok, alebo ich prepadnutím. Callio Bonsy má totiž schopnosť používať okrem bežných poukážok aj priamy zúčtovací systém, kedy zamestnávateľ a zamestnanec využíva zamestnaneckú kartu na priame rozúčtovanie svojich príspevkov a uhrádza len to, čo skutočne vyčerpal. „Využívaním zúčtovacieho modelu môže podľa našich výpočtov dochádzať pri väčších zamestnávateľoch k úsporám aj sto tisíc eur, pri menších v desiatkach tisíc eur,“ konštatuje analytik zo spoločnosti GGFS.

Využitie karty rastie

Za pár rokov sa podarilo vybudovať akceptačnú sieť pre elektronické zamestnanecké karty v rovnakej kvalite ako tomu bolo pri pôvodných papierových poukážkach a obdobných systémoch. Najnovšie prevádzky upravujú svoje pokladničné systémy dokonca tak, že presne určujú spôsob využitia, čo sa inou formou (napríklad platbou hotovosti) nedá zabezpečiť. Takéto elektronické zamestnanecké systémy tak zostávajú nateraz jedinou možnosťou, ako efektívne realizovať cielené sociálne, resp. benefitné podpory pre zamestnancov. Vďaka nim je totiž možné technicky zabezpečiť garantovanie konkrétneho účelu použitia, ako aj odhaľovať prípadné snahy o zneužívanie. Ďalšou výhodou je, že pri elektronickej karte sa odratúva z kreditu vždy presná hodnota. Napríklad pri uplatnení karty na stravovanie sa jednoducho kartou pípne na platobnom termináli a všetko je vybavené.

Značky: