Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tohtoročný bratislavský autosalón je výbornou príležitosťou predstaviť slovenskej  verejnosti  aktuálnu modelovú ponuku značky Citroën.  

Moderný modelový rad ukazuje schopnosť značky Citroën vdýchnuť odvážnym dizajnom svieži optimistický vietor do spoločnosti veľkosériových výrobcov automobilov. Popri tom prináša aj množstvo pohodlia, na ktoré sú priaznivci tejto značky už tradične zvyknutí.

Dokonalým symbolom tohto prístupu je nový model CITROËN  C3. Od úspešného začiatku predaja koncom roku 2016 si pripísala už viac ako 80 000 objednávok.  Darí sa jej veľmi dobre aj u nás, na Slovensku. Naviac, teraz sa aktuálna ponuka rozširuje aj o alternatívny systém pohonu LPG, ktorý je previazaný s benzínovým motorom PureTech 82k. Systém LPG je montovaný priamo vo výrobnom závode PSA Group v Trnave a je dostupný vo všetkých výbavových úrovniach úspešnej novinky Citroenu C3 s príplatkom 1.500 € voči porovnateľnej – čisto benzínovej verzii. A onedlho budú mať slovenskí záujemcovia možnosť zakúpiť si Citroen C3 aj s automatickou prevodovkou EAT6.

NOVÝ CITROËN C – ELYSÉE  

Tento model patrí od svojho uvedenia v roku 2012 medzi najpredávanejšie modely značky Citroën na Slovensku, teraz prichádza značka s jeho novou podobou. C-Elysée predstavuje na medzinárodnom poli pre značku dvojitý úspech. Prvým je viac ako 400 000 vozidiel predaných od roku 2012, druhý predstavujú tri tituly majstra sveta šampionátu WTCC medzi konštruktérmi, ktoré značka Citroën získala počas svojej trojročnej účasti v tomto seriáli pretekov.

Nový CITROËN C – ELYSÉE si zachováva to overené z predchádzajúcej verzie (podvozok, rozmery, motorizácie) a vylepšuje sa v oblasti dizajnu, komfortu a nových technológií, ktoré uľahčujú používanie a jazdu vo vozidle, napr. cúvacia kamera so zobrazovaním na 7-palcovej dotykovej obrazovke, ktoré dopĺňa aj Citroën Connect Radio a Citroën Connect Nav – najnovšia farebná navigácia NAC 3D s ovládaním hlasom a s funkciou Mirror Screen.

Model C – ELYSÉE sa zapísal do povedomia komfortom a veľkým vnútorným priestorom, pričom novinka ťaží zo skúseností značky v oblasti jazdných vlastností, kvality a technológií. Predstavuje vyváženú ponuku pre klientov, ktorí hľadajú atraktívne a dostupné vozidlo. Jazdné vlastnosti sú nastavené tak, aby sa vo vozidle cestovalo pohodlne. Napriek kompaktným vonkajším rozmerom ponúka najmä na zadných sedadlách priestor porovnateľný s vozidlami vyšších tried a dopĺňa ho batožinovým priestorom s objemom až 506 litrov. Citroën C – ELYSÉE je moderným priestranným sedanom, ktorý sa vyznačuje eleganciou a robustnou konštrukciou. Napĺňa filozofiu značky Citroën ponúkať intuitívne technológie v prospech pohodlia.

Dizajn vozidla sa zmenil, dostal novú, hodnotnejšiu prednú časť, zadné svetlomety s 3D grafikou, nové kryty kolies (15-palcové Astérodea a 16-palcové Steel&Style 3D) aj nové 16-palcové disky z ľahkých zliatin SAN DIEG a tiež dva nové metalické laky karosérie (modrá Lazuli a sivá Artense).

Výraznú identitu značky prinášajú aj modely Citroën C4 PICASSO / GRAND C4 PICASSO, minulorčná novinka Citroën SPACETOURER, predstavená v predpremiére presne pred rokom na bratislavskom autosalóne v rámci partnerstva so slovenským predsedníctvom v Rade EÚ. Rovnako výrazný je aj prelomový model značky – CITROËN C4 CACTUS, ktorý získal už 36 ocenení po celom svete za dizajn a kreativitu.  Teraz  sa jeho ponuka rozširuje aj o verziu  s automatickou prevodovkou EAT6, spojenej s preplňovaným trojvalcovým motorom PureTech 110k, ktorý získal už dvakrát za sebou ocenenie Motor roka. Nový šesťstupňový automat EAT6 (Aisin AW) je už osvedčený aj u iných modelov značky Citroen, pričom ide o klasický automat s meničom, ktorý zvládne akceleráciu z 0 na 100 km/h za 9,7 sekundy.

Súčasťou autosalónovej expozície značky Citroën je aj vystavenie úžitkových vozidiel (a ich prestavieb) na vonkajšej ploche, v rámci ktorej sa predstaví aj najnovší predstaviteľ značky v tejto kategórii – NOVÝ CITROËN JUMPY. V tesnej blízkosti expozície úžitkových vozidiel sú pre všetkých záujemcov k dispozícii aj vozidlá v testovacom centre, ktoré sú určené na prvé zoznámenie sa a získanie prvých jazdných dojmov. K dispozícii sú tieto testovacie vozidlá :

NOVÝ CITROËN  C – ELYSÉE, CITROËN  C3, Citroën GRAND C4 PICASSO, Citroën C4 PICASSO

Tešíme sa na stretnutie s Vami v expozícii značky CITROËN – už zajtra počas tzv. novinárskeho dňa v čase  od 9. do 17.hodiny, ale aj počas dní pre verejnosť –  každý deň od 9.do 19.hodiny.