V deň Svätého Valentína chceme svojich partnerov obdarovať aj niečim zaujímavým.

Chceme im tak pripraviť menšie prekvapenie, ktoré nám bude tento deň pripomínať, napríklad aj tradičnými darčekmi v netradičnom prevedení. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré určite uľahčia výber darčeka, prípadne vás trochu inšpirujú k výberu toho správneho.

1. Fitbit Versa – Univerzálne inteligentné hodinky 

Fitbit Versa sme si obľúbili už počas redakčného testovania. Hodinky potešia kompaktnými rozmermi a vysokým pohodlím pri nosení. Zásadnou výhodou je skvelý displej a pomerne dlhá výdrž batérie. Hodinky ďalej potešia aj fitness funkciami, ako je neustále meranie tepu či automatické rozpoznanie aktivity.

Operačný systém FitbitOS sa postupne vylepšuje a základné funkcie sú výborné. Fitbit Versa tvoria výborný celok, ktorý ponúka dobre navrhnutú kombináciu fitness a inteligentných funkcií a má potenciál osloviť mnohých používateľov. Veľkou výhodou je ich univerzálnosť a veľká paleta farebných prevedení pre mužov aj ženy.

Cena: 190,90 eur

2. JBL UA Sport Wireless Train – Slúchadlá pre aktívnych ľudí

Slúchadlá Wireless Train sú primárne určené pre aktívnych ľudí, a to nielen do posilňovne, ale aj na behanie. Už samotná konštrukcia prezrádza, že to je tak trochu iný športový kúsok. Mušle sú v štýle supra-aural a prikladáte si ich na uši. Je to najistejší spôsob ako zabezpečiť ich správne držanie.

Pri prvom nasadení ho budete cítiť. Tiež aj špeciálne návleky. Sú podstatne hrubšie ako býva zvykom a majú vetranie, ktoré výrobca nazval UA SuperVent. Mriežkovaný vzor a celkové spracovanie materiálu a textílie umožňuje vetranie s minimálnym potením hlavy. Návleky sa dajú oprať. Slúchadlá majú krytie IPX4, sú teda stavané na spotenie a odolajú vlhkému prostrediu aj počas ich prenášania.

Cena: 199 eur

3. JBL GO2 – Malý reproduktor s veľkým srdcom

V malom tele, veľký zvuk. Bluetooth reproduktor kompaktných rozmerov sa zmestí aj do vrecka nohavíc a vďaka pogumovanému telu sa nebude šmýkať ani v mokrých dlaniach. Certifikácia IPX7 ho ochráni proti náhodnému postriekaniu vodou a pokojne si ho môžete zobrať so sebou aj do zimnej prírody.

Reproduktor je vybavený audiokonektorom, ktorý je chránený gumovým krytom. Z reproduktora sa dá telefonovať, pričom na jedno nabitie vydrží až 5 hodín. Tento malý hudobný spoločník vás určite nesklame.

Cena: 34,99 eur

4. Garmin vivosmart 4 – Zmerajte si nielen tlkot vášho srdca

Elegantný fitness náramok s meraním tepu a celodennej aktivity má minimalistické vyhotovenie, ktoré je pohodlné pre každodenné nosenie. Počas celého dňa náramok poskytuje prehľad o srdcovom tepe, fyzickej aktivite, ako aj hladine stresu. Určite oceníte monitorovanie kvality spánku.

Smart notifikácie vás jemným vibrovaním upozornia na prichádzajúce SMS, hovory alebo aj notifikácie aplikácií. Náramok má prednastavené aj automatické odpovede na textové správy. Na jedno nabitie náramok dokáže fungovať až 7 dní. Vivosmart 4 neprekvapí ani dážď a môžete s ním dokonca aj plávať.

Cena: 124,99 eur

5. Umax Smart Bottle U4 – Nebude vás hriať iba láska

Počasie je chladnejšie a nápoje je lepšie piť teplejšie, to je jednoduchá rovnica. Nie vždy je však možné, aby ste mali pri sebe teplú kávu alebo čaj. Praktickým riešením je smart termoska s objemom 400 ml, ktorá udržiava tekutiny na vami nastavenej teplote.

Má integrovanú batériu, ktorá vydrží na nabitie 1 mesiac a vo vrchnej časti nájdete dotykový LCD displej, ktorý zobrazuje aktuálnu teplotu číslami aj farbou. Termoska je veľmi pekne spracovaná, vyrobená z neškodnej nehrdzavejúcej ocele a nabíja sa pomocou USB nabíjačky. A napokon, ak zanedbávate pitný režim, tak táto fľaška vás na to každé 2 hodiny automaticky upozorní.

Cena: 30,90 €

6. Xiaomi Amazfit Stratos 2 – Viac, ako očakávate

Hodinky majú vstavanú pamäť pre vašu hudbu, ktorú máte vždy pri sebe, aj počas športovej aktivity. Tieto hodinky sú ďalším krokom vo vývoji spoločnosti. Spolupracovala na nich s kľúčovými odborníkmi, aby tak vytvorili high-end športové hodinky za prijateľnú cenu.

Športy, ktoré môžete monitorovať zahŕňajú plávanie, jazdu na bicykli, beh, tenis, futbal, horolezectvo, bežecké trate, triatlon, lyžovanie a ďalšie. Pomocou analýzy srdcovej frekvencie od Firstbeat Technologies si môžete pozrieť váš meraný VO2max (maximálna rýchlosť spotreby kyslíka) a vylepšiť ho pomocou poradenstva.

Cena: 189 eur

7. Apple TV 4K – Pozerajte filmy vo vysokom rozlíšení

Apple TV 4K kombinuje dizajn a funkcionalitu set-top boxu Apple TV s podporou 4K rozlíšenia a technológie HDR. Apple tak trochu dobieha konkurenčné multimediálne zariadenia, ako je Chromecast Ultra či NVIDIA SHIELD TV.

Nová Apple TV prináša potrebné zmeny vo vnútri a okrem už spomenutej podpory 4K HDR obsahu poteší procesorom Apple A10X Fusion, ktorý poháňa aj tablet iPad Pro. Set-top box má vo výbave 3 GB RAM a v porovnaní s predchádzajúcou generáciou ponúka dvojnásobný výkon a štvornásobný grafický výkon.

Cena: od 199 eur

8. Playstation 4 – Pre chvíle pohody

PlayStation 4 je snom každého hráča. Úplne vás vtiahne do sveta hier vďaka vynikajúcemu výkonu a grafike. Pomocou tlačidla Share môžete zdieľať herné úspechy, hrať sa s priateľmi alebo vysielať priebeh hry v reálnom čase. Nemusíte sedieť pri televízii, aby ste si mohli zahrať PS4 hru. Čo tak si zahrať po romantickom večere nejaký ten duel aj so svojou polovičkou?

Pripojte zariadenie PS Vita, telefón alebo tablet ku konzole a hrajte sa kdekoľvek chcete. Výrazné krivky v kombinácii lesklého a matného prevedenia predstavujú vkusný dizajn, ktorý výborne zapadne do akejkoľvek domácnosti. Konzola dokonca nahradí aj Blu-ray prehrávač, ktorý vám doteraz možno chýbal.

Cena: od 289 eur

9. Lamax 10 000mAh – Doprajte si energiu, kdekoľvek

Ste stále v pohybe a hľadáte powerbanku s rýchlym nabíjaním a vysokou kapacitou? Lamax prichádza so zaujímavým riešením, pričom táto je kompatibilná so všetkými zariadeniami. Pokojne ňou môžete nabíjať aj také, ktoré nepodporujú rýchle nabíjanie, napríklad aj smart hodinky. Stav kapacity powerbanky signalizujú štyri biele LED diódy.

Využiť môžete veľký USB port na rýchle nabíjanie, druhý veľký na štandardné nabíjanie a takisto obojstranný USB port. Týmto sa dá powerbanka nabíjať, takisto však môžete využiť aj technológiu Quick Charge 3.0. Vzhľadom na kompatibilitu výrobca ponechal možnosť nabíjania aj cez klasické microUSB.

Cena: 34,90 €

10. Philips Sonicare – pre silnejšie a zdravšie zuby

Kefka má označenie DiamondClean Smart a patrí k tomu najlepšiemu na trhu. Súčasťou balenia sú tri kefkové nadstavce, ktoré sú zamerané na starostlivosť o ďasná, odstraňovanie povlaku alebo lepšie čistenie s dôrazom na belosť zubov.

Takisto si môžete dokúpiť špeciálny nadstavec na čistenie jazyka. Je praktické, že kefka automaticky rozpozná nadstavec a automaticky upraví intenzitu vibrácií. V balení tiež nájdete štýlový pohár s integrovanou bezdrôtovou nabíjačkou a cestovné puzdro. Čistenie pomocou sonickej kefky vyžaduje trochu zvyku, zvlášť, pokiaľ ste si doteraz čistili zuby iba bežnými kefkami. Rozdiel v kvalite umývania zubov je však výrazný, minimálne pocitovo.

Cena: 249,90 eur

Prečítajte si aj:

Valentínske darčekové inšpirácie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.