Bude ďalšia vlajková loď od Nokie obsahovať čítačku odtlačkov prstov zabudovanú v displeji? Najnovšie úniky hovoria o tom, že áno.

Výrobcovia sa neustále predbiehajú v inováciách. Aktuálne prebieha boj o čo najtenšie rámčeky okolo displeja a čítačky odtlačkov prstov museli tejto inovácii ustúpiť na zadnú stenu, alebo sa úplne vytratiť.

Na trhu ešte nie je žiadne globálne zariadenie, ktoré by malo zabudovanú čítačku odtlačkov prstov v displeji. Prvá lastovička je už ale na svete v podobe zariadenia Vivo X20Plus UD.

Nedávne úniky hovoria, že práve pripravovaná novinka od Nokie by nám mala pred koncom roka priniesť zabudovanú čítačku v displeji. Tiež by sa pri tomto zariadení mal ukázať dizajnový prvok posledných dní v podobe výrezu v displeji. Rámiky okolo displeja by mali byť aj napriek tomu veľmi tenké.

Cieľom Nokie je maximalizovať zobrazovaciu plochu na svojich vlajkových lodiach, ako v prípade modelu Nokia 8 Sirocco.

Je pravdou, že pri pohľade do minulosti sa už raz Nokii nepodarilo zabudovať snímač do displeja, ale veríme, že tento rok ho uvidíme práve pri Nokii 9.

Bez ohľadu na výsledok, či sa tento rok podarí Nokii poraziť konkurenciu sa aj tak tešíme na spustenie modelu Nokia 9. Pripravované parametre by mali odhaliť telefón s čipovou sadou Snapdragon 845, až 8 GB pamäte RAM a očakávaný je aj 22 Mpx duálny fotoaparát Carl Zeiss.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Recenzia: Nokia 8 – nenápadný, no špičkový smartfón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.