Dôvodom by mohli byť problémy na americkom trhu.

Čínski giganti Huawei a ZTE sa snažia dlhodobo dostať na trh v Severnej Amerike. Zvýšená kontrola zo strany americkej vlády im to však značne komplikuje. Z toho dôvodu sa v tejto časti sveta takmer vôbec nedajú zakúpiť smartfóny týchto značiek.

ZTE aj Huawei boli v posledných rokoch označené americkou vládou za hrozbu pre národnú bezpečnosť. Toto označenie nebolo do dnes zo strany Spojených štátov oficiálne zdokladované a neboli tak poukázané žiadne dôkazy.

Huawei však údajne chystá vlastný operačný systém, namiesto Androidu, ktorý by im tento problém pomohol vyriešiť. Podľa The South China Morning Post by zo strany spoločnosti Huawei mal byť operačný systém už pripravený. Spoločnosť mala na ňom pracovať už od roku 2012, no nedokáže stále prekonať problém s tým, že vývojári nie sú ochotní vyvíjať svoje aplikácie pre ďalšiu platformu.

Spoločnosť sa v posledných dňoch vyjadrila na margo týchto špekulácií, že zatiaľ neplánuje uviesť na trh vlastný operačný systém. Zamerať sa chce skôr na produkty, ktoré poháňa operačný systém Android.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Huawei spustil na Slovensku svoj cloud, prináša praktickú synchronizáciu a zálohu dát a nastavení

Značky: