Viac megapixelov, lepšie fotografie?

Pred pár dňami spoločnosť Xiaomi predstavila svoje plány na uvedenie smartfónu so 108 Mpx fotoaparátom. Dnes sa o tomto čipe s neuveriteľným rozlíšením dozvedáme viac. Kórejská spoločnosť v spolupráci so Xiaomi oficiálne predstavila snímač ISOCELL Bright HMX s rozlíšením 108 Mpx. Senzor má veľkosť 1/1,33”, čo je o 125 % viac, ako pri 48 Mpx senzore ISOCELL Bright GM1.

Samsung v tlačovej správe uvádza, že s viac ako 100 miliónmi efektívnych pixelov senzor vytvorí výnimočné fotografie aj za extrémnych svetelných podmienok. Využíva pritom technológiu Tetracell, čoho výsledkom by mali byť jasné fotografie s rozlíšením 27 Mpx. 

Bright HMX je dodávaný s technológiou Smart-ISO – mechanizmom, ktorý zlepší saturáciu pixelov, aby vytvoril živé fotografie. Presné fungovanie a kvalitu výsledných fotografií zistíme až v momente, keď sa tento senzor dostane do skutočného smartfónu.

ISOCELL Bright HMX tiež podporuje nahrávanie videa s plným zorným poľom pri 6K (6016 × 3384 pixelov pri 30 fps), čo by mohlo potešiť hlavne používateľov, ktorí pracujú s videom. Masová výroba senzora by sa mala začať už koncom augusta, takže môžeme očakávať, že napríklad nový Xiaomi Mi Mix 4 bude v čase predstavenia vybavený novým čipom. Malo by sa tak stať už v októbri.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Samsung a Microsoft sa spájajú. Výsledkom by mal byť bezproblémový prechod medzi smartfónom a notebookom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.