Séria iPhone 16 sa môže vrátiť k známym dizajnom zo starších modelov.

Modelový rad iPhone 15 bol predstavený len pred niekoľkými mesiacmi. Nikoho však neprekvapí, že Apple už dávno pracuje na ďalšej sérii smartfónov, ktorá už tradične príde na trh v septembri, teda približne o 9 mesiacov. Viaceré úniky a špekulácie teda pracujú s týmito smartfónmi, ktoré sa najnovšie objavili v renderoch a dozvedáme sa, že Apple zvažuje hneď dva rôzne dizajny. Okrem toho pracuje aj s tlačidlami, ktoré by sa mali objaviť v rôznych smartfónoch série v inom zložení.

Séria smartfónov iPhone 16 by sa však mala inšpirovať starším dizajnom smartfónov od spoločnosti iPhone, pričom ide najmä o staršie modely, ktoré sa vyznačovali ikonickým dizajnom. Ako teda budú novinky vyzerať je ešte vo hviezdach, no už teraz sa môžeme pozrieť na niektoré koncepty.

Fotoaparáty v sérii iPhone 16 čakajú zmeny

Dizajn fotoaparátov na zadnej strane iPhonov je jedným z najvýraznejších a najrozoberanejších prvkov smartfónov. Tento modul s fotoaparátmi už roky prináša len minimálne zmeny, no budúci rok má Apple recyklovať už použité rozloženie fotoaparátov. Toto rozloženie má byť podobné ako v prípade iPhone X alebo iPhone 12. Apple sa totiž ešte rozhoduje, aký dizajn nakoniec model iPhone 16 získa.

iPhone 16 renderZdroj: macrumors.com
iPhone 16 render

Dizajn modulu fotoaparátov po vzore iPhone X je pritom výraznejší, no v porovnaní s pôvodným dizajnom má priniesť predsa len menšie zmeny. Podobnosť však nemožno vylúčiť, čo môžete vidieť aj na renderoch. Jednou z možností je však aj využitie dizajnu modelu iPhone 12, ktorý fotoaparáty umiestnil pod seba.

Apple pracuje aj na tlačidlách

Ďalšou konštrukčnou úpravou, ktorou sa má momentálne Apple zaoberať, sú tlačidlá. V sérii iPhone 15 sa totiž objavilo nové Akčné tlačidlo, ktoré bolo zatiaľ mechanické. Podľa viacerých únikov bude ale toto tlačidlo kapacitné, minimálne teda v prípade modelov iPhone 16 Pro, resp. Pro Max. Novinkou má byť ale nové tlačidlo na pravej strane, ktoré sa zatiaľ označuje ako Capture button.

Význam tohto tlačidla zatiaľ nie je jasný, informácie o novom tlačidle však postupne vychádzajú na povrch. Apple podľa všetkého stále zvažuje, či nové tlačidlo v sérii iPhone 16 využije. Aj z tohto dôvodu má teda vytvorené dva koncepty smartfónu, jeden s novým tlačidlom a druhý bez neho. Ak teda vzniknú s hardvérom nejaké problémy, nemusí ho v budúcom roku nasadiť.

Zdroj: macrumors.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.