Nový dizajn vyzerá dospelejšie.

Google už o pár dní predstaví novú generáciu smartfónov Pixel, ktoré budú sprevádzať aj nové hodinky série Pixel Watch 3. Spoločnosť však pracuje aj na novom set-top-boxe, ktorý by mohol v budúcnosti celkom nahradiť doterajšie zariadenia Chromecast, pričom už teraz je známe, že ponesie označenie Google TV Streamer. Počas udalosti Made by Google budú 13. augusta odprezentované aj viaceré softvérové novinky, medzi ktoré je možné zaradiť aj novú samostatnú aplikáciu Počasie, na ktorej Google pracuje už niekoľko mesiacov. 

Prvé informácie o nej sa objavili už koncom minulého roka, avšak odvtedy sa po aplikácii Počasie od Google zľahla zem. S blížiacim sa eventom spoločnosti sa na internete objavili potvrdzujúce informácie o aplikácii, ktorá bude exkluzívne dostupná pre pripravované telefóny série Pixel 9. Aplikácia bude niesť názov Pixel Weather, čo znamená, že v tejto verzii bude exkluzívne dostupná iba pre najnovšie telefóny Pixel, pričom je možné, že čoskoro bude k dispozícii aj pre staršie modely smartfónov spoločnosti Google.

Portál Android Authority informoval, že aplikácii nebudú chýbať všetky dôležité prvky, ako napríklad aktuálny stav, teplota a pocitová teplota. Vysoká a nízka teplota budú naopak viditeľne zobrazené v hornej časti obrazovky, pričom mesto sa nachádza nad nimi. Hoci aj aktuálna prepracovaná verzia Google Počasia pre Android je dizajnovo veľmi pekná, tak jej súčasťou je stále žabiak Froggy, ktorý sa v Pixel Weather už neobjaví.

Tento krok oceňujeme, pretože aplikácia bude konečne vyzerať dospelejšie. V aplikácii nebude chýbať hodinová a 10-dňová predpoveď a ďalšie detaily. Nové Pixel Počasie sa bude samozrejme niesť v dizajnovom jazyku Material You, ktorý sa prenesie aj do widgetov pre vietor, východ a západ slnka, UV index, viditeľnosť AQI, vlhkosť a tlak.

Aktuálne nie je známe, či táto aplikácia bude k dispozícii aj pre ďalšie Android zariadenia, avšak je možné, že časom sa objaví v Obchode Play k voľnému stiahnutiu.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.