Modelový rad Xiaomi 15 bude v znamení väčšej batérie, predstavené budú aj ďalšie produkty.

Októbrové predstavenie nových Xiaomi produktov sa postupne blíži. V rámci skorších únikov sme sa dozvedeli, že veľká udalosť, počas ktorej sa ukážu aj nové vlajkové lode pre rok 2025, prebehne 23. októbra. Séria Xiaomi 15 však nebude jedinou novinkou tejto udalosti. Ako býva zvykom, čínsky výrobca predstaví viacero nových technológií, medzi ktorými by nemali chýbať hodinky či slúchadlá, no aj ďalšie produkty do domácnosti. Zároveň by malo prebehnúť predstavenie aj softvérovej novinky v podobe novej generácie systému Xiaomi HyperOS 2.0.

Hlavným bodom predstavenia budú pochopiteľne smartfóny zo série Xiaomi 15 v zložení dvoch modelov. Ukáže sa tak základný aj Pro model, pričom oba prinesú vylepšenia v kľúčových oblastiach. Xiaomi tak vylepší jeden z hlavných nedostatkov doteraz predstavených telefónov, ktorým bola kapacita batérie najmä v kompaktnom základnom modeli.

Séria Xiaomi 15 prinesie značné vylepšenia

Na základe skorších únikov už vieme povedať, že sériu Xiaomi 15 bude poháňať čipset Snapdragon 8 Elite. Má ísť o nový názov pre Snapdragon 8 Gen 4, pričom táto zmena prichádza skutočne na poslednú chvíľu. Zmena pomenovania čipsetu je však stále otáznou a musíme si počkať na jeho predstavenie. Práve predstavenie nového čipsetu spoločnosti Qualcomm je jedným z dôvodov, prečo bude séria vlajkových lodí v Číne predstavená už v októbri.

Už teraz niet pochýb o tom, že séria Xiaomi 15 sa bude sústreďovať nielen na výkon, ale aj na fotoaparát. O optiku sa má opäť postarať Leica a ako je zvykom, čínsky výrobca opäť ponúkne zaujímavú konfiguráciu snímačov. Zlepšiť sa má aj výdrž telefónov na jedno nabitie, čo bolo doteraz najviac kritizovanou súčasťou modelov.

Xiaomi 15 Pro v prémiových farbáchZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 15 Pro v prémiových farbách

Xiaomi v poslednej dobe experimentuje s väčšími batériami, čo sa prejavilo aj v nedávno predstavenej sérii Redmi Note 14. Batérie s kapacitou 6000 mAh a viac už nie sú ničím nezvyčajné a Xiaomi to chce presadiť aj v sérii vlajkových lodí. Posledná generácia modelu v sérii Xiaomi 14 ponúka batériu s kapacitou 4610 mAh, v prípade Xiaomi 15 by to mala byť batéria s kapacitou 5400 mAh. Xiaomi 15 Pro má vsadiť na ešte väčšiu batériu s kapacitou až 6000 mAh.

Nedávno sa pritom na internete objavili aj snímky telefónov, pričom dizajn by mal byť podobný ako v prípade série Xiaomi 13 či Xiaomi 14. Mierne zmeny ale majú nastať, pričom dizajn telefónov by sa mal zhodovať s titánovou identitou série Xiaomi 14T v prípade farebných prevedení. Či sú ale uniknuté snímky reálne zatiaľ nie je možné určiť.

V príprave sú aj tablety, hodinky či slúchadlá

Xiaomi postupne prispieva aj do segmentu tabletov, hlavný rad tabletov ale tento rok nebol obnovený novou generáciou. Vo februári sa tak predstavil model Xiaomi Pad 6S Pro 12,4, no stále šlo o generáciu Xiaomi Pad 6 z roka 2023. Séria Xiaomi Pad 7 by teda mala byť predstavená taktiež v októbri po boku modelov z radu Xiaomi 15. Výrazným vylepšením tejto série by mal byť Xiaomi Pad 7 Pro s novým AMOLED displejom.

Predstavenie vlajkových lodí ale nesmie prebehnúť bez hodiniek. Už skoršie úniky odkazovali na hodinky Xiaomi Watch S4, ktoré si už prešli aj certifikáciou. Predstavenie týchto hodiniek dáva najväčší zmysel, nakoľko v júli bola predstavená aj verzia Xiaomi Watch S4 Sport. V neposlednom rade by sa mali predstaviť aj nové slúchadlá, zatiaľ ale nie je známe, o aké pôjde.

Čínske predstavenie produktov zo série Xiaomi 15, Pad 7 a ďalšie nebude zatiaľ určené pre globálny trh. Ráta sa však s tým, že všetky produkty predstavené tento mesiac budú aj na globálnom trhu, avšak až začiatkom budúceho roka. Všetky tieto zariadenia by sa ale mohli ukázať vo februári počas konferencie MWC v Barcelone.

Zdroj: xiaomiadictos.com (1, 2), xiaomitime.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.