Spoločnosť AB-COM zorganizovala na utorok 15. marca špecializovaný workshop zameraný na prezentáciu nových produktov.

V prvej časti sa rozoberala novinka, satelitný prijímač AB CryptoBox 700HD so zameraním na softvérové novinky, jednoduchú inštaláciu a funkciu auto fastscan. Zameranie tejto časti bolo na praktické využitie tohto prijímača, rôzne vychytávky, ku ktorým sa bežný používateľ dostane väčšinou len tak, keď náročne prehľadáva satelitné fóra.

Nasledovala časť zameraná na nové Vu+ prijímače. Podrobnejšie sa preberal prijímač Vu+ UNO 4K a hlavne Vu+ ULTIMO 4K. Prítomní sa dozvedeli užitočné funkcie a nastavenia v alternatívnych softvéroch, napr. ako nastaviť zdieľanie tunera z jedného prijímača do druhého Vu+ prijímača v tej istej domácnosti, pričom druhý prijímač nemusí vôbec mať pripojený satelitný signál a je len pripojený do tej istej počítačovej siete. Zástupcovia firmy AB-COM ukazovali, ako nahrávať program z VU+ UNO 4K, ku ktorému nie je pripojený žiadny HDD do prijímača Vu+ ULTIMO 4K, ktorý je vybavený interným pevným diskom.

Posledná časť workshopu patrila spoločnosti ANTIK, ktorá prijala pozvanie od firmy AB-COM. Prezentovali satelitnú televíziu ANTIK SAT ako aj internetové služby (archív, live stream atď.).

Naviac zaujalo prítomných to, že karty ANTIK na príjem satelitnej televízie už nie sú párované s vybraným typom prijímača a dajú sa použiť aj v prijímačoch AB CryptoBox či Vu+ bez nutnosti použitia CAM modulu. Takže ak používatelia majú napr. zariadenie AB CryptoBox 700HD a chcú zmeniť poskytovateľa satelitnej televízie z ľubovoľného dôvodu, tak nemusia kupovať nový prijímač, ale stačí si kúpiť už len ANTIK kartu. Toto vyvolalo medzi účastníkmi konferencie veľmi pozitívne reakcie.

Viac o prijímači VU+ ULTIMO 4K a Vu+ UNO 4K

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.