Qualcomm si upevnil pozíciu v segmente globálnych vlajkových telefónov.

AnTuTu začiatkom júla zverejnilo zoznam najvýkonnejších vlajkových lodí určených pre čínsky trh, po ktorom zverejnilo aj zoznam najvýkonnejších globálnych vlajkových lodí za jún 2024. Aj júnový globálny rebríček však potvrdzuje pokračovanie pretrvávajúceho súboja konkurenčných vlajkových čipových sád spoločností Qualcomm a MediaTek, pričom minulý mesiac sa do neho nedostal žiadny telefón s čipovou sadou Exynos 2400. Telefón s čipovou sadou Exynos 2400 sa naposledy v globálnom rebríčku objavil v máji. Jediným nositeľom tejto sady od spoločnosti Samsung bol model Galax S24+, ktorý sa v júni do TOP10 už neprebojoval. 

Zaujímavejší je fakt, že do TOP10 sa už nedostal ani Galaxy S24 Ultra s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, ktorý bol vytlačený zo 7. miesta čínskou konkurenciou. Aj tentokrát sme tak svedkami pretrvávajúceho súboja čipových sád Snapdragon 8 Gen 3 a Dimensity 9300, ktorým sekunduje čipová sada Dimensity 9300+.

AnTuTu: Zoznam najvýkonnejších Android smartfónov za jún 2024Zdroj: AnTuTu
Zoznam najvýkonnejších globálnych Android smartfónov za jún 2024

V globálnom rebríčku porovnávacej platformy AnTuTu sa na prvých štyroch miestach umiestnili modely s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3, po ktorých sa s malými obmenami nachádzajú ďalšie tri smartfóny s rovnakou čipovou sadou. To znamená, že MediaTek má v rebríčku celkovo iba tri pozície – dve pre Dimensity 9300 a jednu pre Dimensity 9300+ a Qualcomm zvyšných sedem.

Na prvom mieste globálnych vlajkových lodí za jún 2024 sa nachádza Asus ROG Phone 8 Pro s priemerným skóre 2 113 236 bodov. Tento telefón však neovládol iba globálny rebríček, ale aj ten “čínsky”. Na druhom mieste sa umiestnil RedMagic 9 Pro s priemerným skóre 2 075 567 bodov, a tretím a štvrtým modelom sú iQOO 12 a vivo X100 Ultra so ziskom 2 034 885 a 1 991 625 bodov.

Ako funguje AnTuTu?

Testy na porovnávacej platforme AnTuTu sú založené na niekoľkých faktoroch. Jedným z najdôležitejších je, aby telefón prešiel aspoň 1 000 platnými testami. Ak niektorý z modelov túto podmienku nesplní, tak v mesačnom rebríčku sa neobjaví. Zároveň majte na pamäti, že výsledky testov závisia od niekoľkých faktorov a môžu sa líšiť v závislosti od prevádzkovej teploty zariadenia počas benchmarku. Aj preto priemerné skóre nie je vždy rovnaké.

Zdroj: AnTuTu

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.