Spoločnosť sa pripravuje na nové dizajnové smerovanie.

Apple už v septembri uvedie novinky série iPhone 16. Jej Pro modely pritom budú mať nielen väčšie displeje, ale budú mať zjednotené aj niektoré prvky výbavy, ktoré modely tejto série v minulosti od seba odlišovali. Už dlhšie sa hovorí, že iPhone 16 Pro bude mať 6,27-palcový displej, pričom displej modelu iPhone 16 Pro Max narastie na 6,85 palca. V súvislosti s rámikmi okolo displejov Pro modelov série iPhone 16 sa objavili správy, ktoré tvrdia, že tie budú najtenšie na svete. Hoci je zrejmé, že modely série iPhone 16 prinesú niekoľko medzigeneračných vylepšení, tak na zásadné zmeny v dizajne bude potrebné počkať o niečo dlhšie.

iPhone 16 Pro Max (vľavo) vs. iPhone 15 Pro Max (vpravo)Zdroj: GSMArena
iPhone 16 Pro Max (vľavo) vs. iPhone 15 Pro Max (vpravo)

Portál Engadget s odvolaním sa na Marka Gurmana z Bloombergu informuje, že spoločnosť Apple má v pláne vyrobiť niekoľko veľmi tenkých zariadení, ktoré sa nebudú obmedzovať iba na sériu iPad Pro. K tabletom sa vraj v budúcnosti pridajú aj tenší Macbook Pro, Apple Watch a spomínaný iPhone. 

Mark Gurman uviedol, že Apple sa pripravuje na predstavenie zariadení, ktoré sa stanú najtenšími a najľahšími produktmi vo svojich kategóriách v celom technologickom priemysle. K tejto pomerne zaujímavej vízii sa pripája známy analytik Ming-Chi Kuo, ktorý uviedol, že aj nové hodinky série Apple Watch 10 budú mať tenšie puzdra ako ich predchodcovia. 

iPad Pro (2022)Zdroj: Apple
iPad Pro (2022)

Gurman dodáva, že jeho zdroj informoval o príchode tenšieho iPhonu až v roku 2025 so sériou iPhone 17, avšak ostatné, vyššie spomenuté zariadenia, ešte nemajú ani približnú časovú os ich príchodu na trh. Predpokladáme, že všetky spomenuté zariadenia hudú predstavené približne v rovnakom období. Hoci už pred pár týždňami sa objavil únik o modeli iPhone 17 Slim, ktorý môže súvisieť s vyššie zverejnenými informáciami, tak v týchto dvoch správach je niekoľko nezrovnalostí. 

Zatiaľ čo model Slim by mal nahradiť model iPhone 17 Plus, tak práve Gurmanom spomínaný “tenký” iPhone 17 by mal byť drahší ako iPhone Pro Max. Obidva zdroje sa však zhodli na veľkosti displeja, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni 6,6 palca. Mätúca je predovšetkým správa o hliníkovom ráme a vyššej cene modelu „tenkého“ iPhonu, než pri titánovom modeli iPhone 17 Pro Max. 

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Keďže do predstavenia tenších Apple zariadení zostáva ešte veľmi dlhý čas, tak na týchto detailoch teraz až tak nezáleží. S pribúdajúcimi informáciami sa však zdá, že Apple skutočne začína pracovať na novej generácii tenkých zariadení, ktoré čoskoro ovplyvnia smerovanie trhu. Treba na ne už iba počkať.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.