Firma sa pohráva so zmenou označenia CPU. Štyri cifry v čísle možno pomôže lepšiemu škálovaniu do budúcna.

Hoci toľko modelov nemá, aby sa jej postupne minulý vhodné označenia, je tu nový spôsob. Procesor Snapdragon 855 (nástupca modelu 845) by tak po novom niesol označenie Snapdragon 8150. Tento procesor by mal byť hotový začiatkom decembra.

Pravdepodobne ho v krátkosti na to implementujú výrobcovia smartfónov do najnovších vlajkových lodí. V prvej vlne to tipujeme na rýdzo čínske kúsky. Pre výrobcov smartfónov by to znamenalo priniesť smartfóny s týmto CPU už na výstavu MWC 2019.

Niektoré detaily o novom procesore už unikli. Informovali sme vás napríklad o jeho modemovej výbave. Podľa doterajších informácií to bude aj naďalej 8-jadrový procesor. Štyri jadrá budú mať frekvenciu 2,6 GHz na jadro a štyri by mali mať maximálnu frekvenciu 1,7 GHz na jadro. Interne sú označované ako GoldSilver.

Zdroj: GeekBench

Podobne takto označuje Intel svoje procesory Intel a Celeron. Avšak ten to robí oficiálne a pod týmto menom ich uvádza v katalógoch. Qualcomm zatiaľ nepristúpil k tomuto označovaniu. Navyše na rozdiel od Intelu označuje takto len jadrá, nie celé varianty CPU.

Objavili sa aj nejaké benchmarkové testy, no zatiaľ je ešte skoro hovoriť, aké budú pri finálnom uvedení CPU na trh. Predpokladáme, že počas výrobného procesu nenastanú výrazné zmeny. Ak bude Qualcomm zrýchľovať frekvenciu na jadro, môže to spraviť cez podobný polo-generačný skok ako pri modeloch 845 -> 850.

Procesor by mal mať novú grafiku, počet jadier GPU nie je v tejto chvíli známy, no mali by bežať na frekvencii 650 MHz.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Intel predstavil procesory Intel Core 9. generácie. Odstraňujú chyby z minulosti

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.