Trvalo to o čosi dlhšie, ale dočkali sme sa.

Facebook údajne pracuje taktiež  na riešení, v ktorom chce integrovať všetky svoje komunikačné aplikácie do jednej. Medzitým prichádza do Messengera nová funkcia, ktorá sa aktuálne začína šíriť najnovšou aktualizáciou. Prvýkrát sme mohli vidieť túto možnosť v aplikácii WhatsApp a teraz je dostupná aj v samotnom Messengeri od Facebooku. Novou funkciou sa stáva možnosť vymazania správ po ich odoslaní.

Rovnako ako pri WhatsApp, tak aj v Messengeri, nová funkcia umožňuje odstrániť odoslané správy pre všetkých vo vlákne, alebo iba pre odosielateľa. Aj keď doteraz sme neprišli na dôvod, prečo by niekto chcel správy zmazať iba u seba a ostatní príjemcovia by ich tak, či tak videli, je to pravdepodobne požadovaná funkcia. Na druhej strane sa určite nájdu používatelia, ktorí túto možnosť využijú a využívajú.

Pokiaľ sa aj v Messengeri rozhodnete odstrániť správu pre všetkých účastníkov, tak tá bude nahradená poznámkou informujúcou o odstránení správy. Vždy lepšie, ako by mal ostať vo vlákne nevhodný obrázok alebo poznámka. Používatelia budú mať desať minút na to, aby sa rozhodli, či správu nebudú predsalen chcieť odstrániť.

O možnosti odstránenia odoslaných správ sa hovorilo už dlhšie a Facebook konečne pridáva túto funkciu aj do Messengera. Na rozdiel od WhatsAppu to trvalo o čosi dlhšie a teraz sa začína táto možnosť dostávať do iOS a Android zariadení.

Prečítajte si aj:

Viber 10 pre iOS a Android prináša nové používateľské rozhranie a ďalšie vylepšenia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.