Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rhod 600 je dôkazom toho, že aj membránová klávesnica môže byť skvelou voľbou pre ambicióznych hráčov.

Táto klávesnica je vybavená tichými membránovými spínačmi a programovateľnými klávesmi, ktoré je možné jednoducho naprogramovať pomocou softvéru, alebo klávesových skratiek. Väčšina používateľov určite ocení použitie podpierky zápästia, ktorá zvyšuje pohodlie, a taktiež napríklad šesťzónové RGB podsvietenie, ktoré zvýrazňuje atraktívny vzhľad tejto klávesnice.

Programovateľné klávesy
Každý hráč uprednostňuje individuálne nastavenie, a preto Genesis Rhod 600 ponúka šesť makro kláves a tri profily, ku ktorým je možné pomocou hardvérových skratiek pripísať ľubovoľnú kombináciu kláves a spustiť tým napríklad vražednú paľbu v počítačovej hre jediným stlačením tlačidla.  Softvér ďalej umožňuje naprogramovať obľúbenú multimediálnu funkciu pre každú zo 104 kláves.

 Šesťzónové RGB podsvietenie reaguje na okolité zvuky
Rhod 600 ponúka šesťzónové RGB podsvietenie kláves, ktoré umožňuje nastavenie obľúbenej farby podsvietenia pre každú zo šesť zón. Výber farieb je obmedzený na sedem farebných kombinácií (červená, zelená, modrá, žltá, bledomodrá, fialová, biela) s možnosťou nastavenia deviatich svetelných režimov. Medzi najzaujímavejšie patrí režim s efektom „Prismo“ (efekt pohybujúcej sa dúhy).  Za zmienku taktiež stojí režim „Ekvalizér“, ktorý reaguje na zvuky z okolia, tento režim spustíte kombináciou tlačidiel FN+9. V každom režime si môžete nastaviť jas podsvietenia podľa individuálnej potreby, aby vás svetlo neoslepovalo behom nočných bojov a súčasne našli tú správnu klávesu.

 Anti-Ghosting až pre devätnásť kláves

Klávesnica Rhod 600 RGB umožňuje využiť funkciu anti-ghosting až pre devätnásť kláves. To znamená, že môžete stlačiť až devätnásť kláves naraz bez obáv, že niektorá z nich nebude zaregistrovaná. Vďaka tejto funkcii môžete vykonávať aj tie najzložitejšie bojové manévre a kombinácie.

Zámena šípok a kláves WASD
Niektorí hráči preferujú nastavenie klávesnice, kde klávesy WASD fungujú ako šípky.  Vďaka klávesovej skratke FN + W môžete ľahko a rýchlo zameniť klávesy WASD na klávesy s funkciou šípok, bez toho aby ste museli vykonať časovo náročné zmeny softvéru, alebo v nastavení hry.

 Odolnosť a pohodlie
Dobrá herná klávesnica musí v prvom rade poskytnúť vysokú odolnosť a pohodlie behom náročného používania. Jednou z najlepších vlastností klávesnice Rhod 600 RGB je jej robustné puzdro, stredne vysoký zdvih kláves a tichý chod, a preto je táto klávesnica vhodná aj na každodenné použitie. Okrem toho výklopné zadné nôžky umožňujú nastaviť naklopenie klávesnice a urobiť jej používanie ešte pohodlnejšie.

 Ľahké ovládanie multimédií
Klávesnica Genesis Rhod 600 RGB poskytuje intuitívny a ľahký prístup k ovládaniu multimédií, čo ocení každý náročný používateľ. Ovládať multimédia je možné ľahko pomocou kombinácie kláves FN + F1 – F12.

Vodoodolná konštrukcia
Mechanizmus kláves, ktorý je srdcom každej klávesnice, je navrhnutý tak, aby sa v prípade poliatia dovnútra nedostala žiadna kvapalina. Okrem toho špeciálne odvodňovacie otvory pomáhajú rýchlo osušiť zariadenie a zabrániť prípadnému poškodeniu.

Dostupnosť a cena
Klávesnica Genesis Rhod 600 RGB je dostupná prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Doporučená koncová cena je 32 EUR vrátane DPH.

Špecifikácie

  •  Rozmery klávesnice: 495 × 202 × 39 mm
    Hmotnosť klávesnice: 1090 g
    Rozhranie: USB 2.0
    Počet kláves: 120
  •  Počet multimediálnych kláves: 17
  •  Počet makro kláves: 6
    Mechanizmus kláves: membránový
    Farba podsvietenia kláves: červená, zelená, modrá, žltá, bledomodrá, fialová, biela, dúhová
    Dĺžka kábla: 1,8 m
    Systémové požiadavky: Windows XP, Vista, 7, 8, 10, Mac OS, Linux
Značky: