Dobré správy pre používateľov Android zariadení.

Aktualizované 18.12.2020:

Vyzerá to tak, že spoločnosti Google a Qualcomm pripravovanú novinku ohľadom aktualizácií mierne nadniesli. Namiesto toho, aby Android telefónom s čipsetom Snapdragon 888 ponúkli možnosť získať štyri veľké aktualizácie OS, toto číslo zahŕňalo aj nainštalovanú verziu operačného systému, ktorý je v zariadení v čase jeho uvedenia.

Jedinou zmenou teda bude pridanie dodatočného roka bezpečnostných aktualizácií, pretože Android telefóny so Snapdragonom 888 dostanú tri roky softvérových aktualizácií a štyri roky bezpečnostných aktualizácií.

Zdroj: PhoneArena

Pôvodný text 17.12.2020:

Pokiaľ ste fanúšikom Androidu, máme pre vás dobré správy. Portál PhoneArena informuje, že telefóny s Androidom počínajúc tými, ktoré budú vybavené platformou Snapdragon 888, budú podporovať štyri roky aktualizácií. Dnešným trendom sú tradičné dva alebo tri roky, ktoré výrobcovia telefónov ponúkajú svojim zariadeniam. 

Zatiaľ čo skutočný počet aktualizácií, ktoré telefón s Androidom dostane, je na jeho výrobcovi, najnovšie správy naznačujú, že nové modely so systémom Android budú môcť byť aktualizované až štyrikrát, kým stratia podporu. To by zahŕňalo ďalší rok kompletnej softvérovej podpory.

Na rozdiel od spoločnosti Apple, ktorá umožňuje iPhonom prijímať aktualizácie iOS približne 5 rokov, Google obvykle ukončí podporu pre telefóny so systémom Android po troch rokoch. 

Apple má výhodu v tom, že vyvíja nielen samotný iOS, ale stojí aj za dizajnom telefónu s operačným systémom. Google na druhej strane vyvíja Android, ale existuje veľa rôznych spoločností, ktoré dizajnujú stovky modelov telefónov s Androidom.

Nová stratégia Googlu skracuje aktualizačnú výhodu spoločnosti Apple z dvoch rokov iba na jeden (4 vs. 5 roky podpory).

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Google Fotky čoskoro oživia spomienky filmovým 3D efektom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.