Už po dvanástykrát budeme v ankete Mobil roka powered by O2 spoločne hľadať nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov a inteligentných hodiniek. Ani tento rok nevynecháme kategóriu gadgetov, kde sú nominované zaujímavé zariadenia z rôznych oblastí, ktoré dokážete spárovať s mobilom.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita v každej kategórii, predstavíme vám postupne všetky nominované zariadenia po jednotlivých kategóriách. Pokiaľ sa do hlasovania zapojíte, môžete vyhrať skvelé ceny, ktorých zoznam nájdete na www.mobilroka.sk.

Začíname s kategóriou Výhodný mobil roka. Do tejto kategórie je nominovaných 8 zariadení rôznych značiek s výborným pomerom Cena/Výkon. Znamená to, že vám prinesú dostatok úžitku a sú za výbornú cenu.

Aj výhodný mobil roka sa oplatí chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phisingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. A nezabudnite, že každý hlasujúci bude zaradený do žrebovania o skvelé ceny.

Honor Play

Rýchly procesor v kúsku za super peniaz a dvomi fotoaparátmi. Vhodný pre multimediálnych nadšencov, ktorí chcú veľký displej. Ten má uhlopriečku 6,3“ a ktorú oceníte pri pozeraní filmov, ale aj hranie hier. Honor sa rozhodol pridať do modelu Play procesor Kirin 970 a 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Fotoaparát má 16 + 2 Mpx, takže priaznivci portrétových fotoaparátov si prídu na svoje. Batéria s kapacitou 3750 mAh nenechá v štichu nikoho a je to multimediálny kúsok s celodennou výdržou. Len málo telefónov na trhu nájdete s takým výhodným pomerom cena/výkon. Prečítajte si našu recenziu.
Za smartfón hlasujte tu>>

Huawei P20 Lite

Smartfón určený presne pre každého, kto chce solídny kus telefónu s nádherným spracovaním a dobrým fotoaparátom. Vďaka výrezu má veľký 5,84“ displej a stále sa bude dobre držať v ruke. Procesor Kirin 659 je ideálny na aplikácie aj hranie hier. Nie je síce najrýchlejší, ale zato je úsporný a nebude tak drasticky žmýkať 3000 mAh batériu. Kapacita RAM na úrovni 4 GB je dobrým štandardom. No a tak isto sa potešíte prítomnosti konektora USB-C a audio konektora. S fotoaparátom 16 + 2 Mpx môžete robiť efektné fotografie s rozostreným pozadím. Prečítajte si našu recenziu.
Za smartfón hlasujte tu>>

LG Q7

Vynikajúci 5,5“ Full HD+ displej s pomerom strán 18:9 a tenkým rámčekom. LG sa pri tomto kúsku zameralo na kvalitu fotografií a rôzne režimy fotografovania. V režime portrétu sa dá použiť aj umelá inteligencia. Ako už býva pri LG zvykom, pridali aj poriadny zvuk certifikovanou technológiou DTS:X 3D Surround. Smartfón s 13 Mpx fotoaparátom a 3 GB RAM patrí medzi klasických zástupcov strednej triedy. Vo výbave je vodeodolné telo a rýchle nabíjanie.
Za smartfón hlasujte tu>>

Motorola One

Super smartfón, ktorým Motorola dobýja trh. Spracovanie smartfónu je na jednotku, nechýba mu NFC a dokonca ani rýchle nabíjanie cez USB-C. Výrobca nešpekuloval a ponechal audio konektor. Vo výbave je procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 64 GB úložiska. Komu by sa málilo, je tu čistý Android, a to vďaka zaradeniu smartfónu do programu Android One. Budete mať vždy aktuálny Android a garanciu pravidelných aktualizácií. S fotoaparátom 13 + 2 Mpx spravíte pekné fotky. Neprehliadnuteľné sú aj rozšírenia Moto. Prečítajte si našu recenziu.
Za smartfón hlasujte tu>>

Nokia 6.1 (2018)

Kvalitné spracovanie a viditeľné zlepšenia. Aj preto si Nokia získava svojich fanúšikov. Hliníkové telo s brúsenými hranami bude nielen pekné ale aj odolné. Displej s uhlopriečkou 5,5“ je v pomere strán 18:9. Čiže veľa obrazu v primerane veľkom tele. Je tu procesor Snapdragon 630. V tejto triede poskytne slušný výkon. Nechýba zvuková technológia OZO Audio, ktorú využijete pri nakrúcaní videa. Na fotky tu je 16 Mpx fotoaparát, samozrejme s optikou Carl Zeiss. Rýchle nabíjanie cez USB-C tiež nebude na zahodenie. Prečítajte si našu recenziu.
Za smartfón hlasujte tu>>

Samsung Galaxy A6

Fanúšikovia značky Samsung majú dôvod na radosť. Dobre spracovaný smartfón so Super AMOLED displejom a za naozaj dobrú cenu. Výrobca nezanedbal kvalitný fotoaparát a pridal sem 16 Mpx čip s výbornou svetelnosťou. Telefón má vlastný procesor od výrobcu a jeho model Exynos 7870 má 8 jadier s maximálnou frekvenciou 1,6 GHz. Displej s uhlopriečkou 5,6“ a pomerom 18,5:9 je zárukou dobrého držania v ruke. Extra pridanú hodnotu robí nadstavba od Samsungu, synchronizácia nastavení medzi smartfónmi tejto značky ako bezpečné úložisko Knox. Prečítajte si našu recenziu.
Za smartfón hlasujte tu>>

Sony Xperia XA2 Plus

Netradičný dizajn v dnešnej dobe? Presne taký sa dal nájsť pri tomto smartfóne od Sony. Verzia so 6“ Full HD+ displejom a pomerom strán 18:9 nebola žiadny drobček. So zaoblenými okrajmi veľmi dobre uchopiteľný kúsok. Chráni ho Gorilla Glass 5 a fotoaparát má rozlíšenie 23 Mpx. Nakrútite s ním až 4K video pri 30 snímkach za sekundu. Procesor Snapdragon poskytne solídny základ a na výber je aj zvýšená kapacita pamätí vo verzii 3/4 GB a 32/64 GB. Priaznivci hudby si taktiež prídu na svoje a to vďaka Bluetooth 5.0 s aptX HD kodekom.
Za smartfón hlasujte tu>>

Xiaomi Mi A2

Čistý Android, to majú mnohí radi. Má 6“ Full HD+ displej s pomerom 18:9. Je to teda väčší kúsok, ktorý sa hodí na pozeranie filmov alebo aj hranie hier. Veľa sa zmestí na dlhý displej, aj keď ste fanúšikom elektronických kníh alebo spravodajských webov. Je kvalitne spracovaný a aj 12 + 20 Mpx fotoaparát bude robiť radosť. Nabijete ho cez USB-C port. Telefón má solídny procesor Snapdragon 660 a 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Nemá však NFC, čo by mnohým mohlo chýbať. V každom prípade je tu ale super cena, ktorá zaujme vašu pozornosť. Prečítajte si našu recenziu.
Za smartfón hlasujte tu>>

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže až o 12 atraktívnych cien.

Značky: