Pravidelná anketa Mobil roka sa opäť hlási o slovo. V 12. ročníku môžete hlasovať za svojich favoritov v celkovo siedmich kategóriách. Tentoraz hľadáme to najlepšie z najlepšieho medzi špičkovými smartfónmi.

Ak na webe www.mobilroka.sk zahlasujete do 12. februára 2019, budete zaradení do súťaže o hodnotné ceny.

Postupne vám v ankete Mobil roka powered by O2 predstavujeme nominovaných favoritov. S kategóriou Špičkový mobil je to jednoduché. Tu sú zoskupené tie najlepšie, najvýkonnejšie a novými technológiami nabité smartfóny, ktoré vlani uzreli svetlo sveta. Svoj hlas môžete jednému z nich odovzdať na stránke www.mobilroka.sk.

Aj Špičkový mobil roka sa oplatí chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phisingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Apple iPhone XS Max

Najvýkonnejší a najdrahší zástupca stavil na ovládanie gestami a odomykanie spoľahlivým skenom tváre, ktorý zabezpečujú kamery a snímače v hornom výreze. Zadná strana patrí vylepšeným fotoaparátom s funkciou Smart HDR a prepracovaným režimom Portrét. Nový iPhone nemusí priniesť nič revolučné. Aj pár krôčkov a zlepšení stačí na to, aby bol opäť serióznym hráčom v ankete.
Prečítajte si našu redakčnú recenziu tu>>
Za telefón hlasujte tu>>

CAT S61

Robustný pracant boduje hlavne unikátnou termokamerou FLIR, ktorá dokáže v rukách profíkov odhaliť napríklad miesta tepelných únikov z budov. Pre 5,2-palcový android je samozrejmosťou odolnosť voči vode aj pádom na zem. Zídu sa aj tlačidlá prispôsobené pre ovládanie v rukaviciach a silná 4500 mAh batéria zaručujúca dlhú výdrž.
Prečítajte si našu redakčnú recenziu tu>>
Za telefón hlasujte tu>>

Google Pixel 3 XL

Jednotka zastupujúca androidy láka na vždy aktuálnu verziu operačného systému a dotykové ovládanie inšpirované iPhonom. Aj sama ale dokáže vytiahnuť poriadne tromfy. Fotoaparát s 12,2-megapixelovým rozlíšením ašpiruje na post najlepšieho fotomobilu podľa hodnotenia DxOmark, pričom na to nepotrebuje ani dva objektívy. Nedávna aktualizácia mu pridala funkciu Night Sight, ktorá v tme robí doslova zázraky.
Za telefón hlasujte tu>>

Huawei Mate 20 Pro

6,39-palcový Huawei chce ponúknuť všetko, čo súperi, len dotiahnuté ešte o krôčik ďalej. Nechýba zaoblený QHD+ displej s výrezom, 6 GB RAM a veľkoryso dimenzovaná 4200 mAh batéria s reverzným bezdrôtovým nabíjaním. Rovnakej idey sa držali tiež fotoaparáty. Je tu teleobjektív potiahnutý až na 3-násobné optické priblíženie, širokouhlé sklo pre nové možnosti kompozície a základ s doteraz nevídaným 40 Mpix snímačom.
Našu redakčnú recenziu si prečítajte tu>>
Za telefón hlasujte tu>>

LG G7 ThinQ

Rýchly Snapdragon 845, 4 GB operačnej pamäte a natiahnutý 6,1-palcový QHD+ displej robia z tohto LG solídneho hráča v najvyššej kategórii. Mnohých tiež prekvapí jeho aktuálna cenovka v slovenských obchodoch. Užitočným dedičstvom po predchodcoch je 16 Mpix klasický a 16 Mpix širokouhlý fotoaparát pre viac kreatívnych záberov. Nechýba odolnosť voči vode aj certifikát o absolvovaní armádnych testov MIL-STD 810G. K tomu všetkému 3000 mAh batéria a 3,5 mm audio jack s vysokokvalitný Hi-Fi Quad DAC prevodníkom.
Našu redakčnú recenziu si prečítajte tu>>
Za telefón hlasujte tu>>

Samsung Galaxy Note 9

Z portfólia Samsungu sme vybrali Note 9 orientovaný na biznis aj najnáročnejších nadšencov high-endov. 6,4-palcový QHD+ displej reaguje na dotykové pero aj brušká prstov. Rýchle poznámky si napríklad napíšete aj bez toho, aby ste ho rozsvietili. Vo vyššej verzii ponúka až 8 GB RAM a bohaté 512 GB úložisko. 4000 mAh batéria sľubuje slušnú výdrž a lákadlom sú aj 12 Mpix fotoaparáty.
Našu redakčnú recenziu si prečítajte tu>>
Za telefón hlasujte tu>>

Sony Xperia XZ3

Ďalšia generácia Xperií vytiahla do boja s novým dizajnom, Androidom 9 Pie a Snapdragonom 845. Ten dopĺňa 4 GB RAM a 64 GB úložisko spolu s 3330 mAh batériou. Nenápadný zástupca začne dávať väčší zmysel v momente, keď si uvedomíte, že stále háji česť mobilov bez výrezov v displeji. Zákazníkov, ktorým sa takýto trednový výstrelok nepáči, nie je práve málo. Okraje krycieho skla sú však mierne zaoblené. Fotoaparát vzadu láka na 19 Mpix a čip Exmor RS.
Prečítajte si našu redakčnú recenziu tu>>
Za telefón hlasujte tu>>

Xiaomi Mi 8 Pro

Pro verzia 6,21-palcového androidu ponúka až 8 GB RAM a 128 GB úložisko, ku ktorým pribalí čítačku odtlačkov prstov zabudovanú priamo do displeja. Ten má Full HD+ rozlíšenie, takže 3000 mAh batéria nie je tak veľmi namáhaná. Vzadu nesmie chýbať duálny 12 Mpix fotoaparát, ktorý ponúkne klasiku aj 2-násobné optické priblíženie.
Za telefón hlasujte tu>>

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do týmto spôsobom zapojí, bude zaradený do súťaže až o 12 atraktívnych cien. Stihnúť to musíte do 12. februára 2019.

Značky: