Pomôže vám to starať sa o fyzické a psychické zdravie.

Čo je to zdravý životný štýl? Pre mnohých ľudí je to počítanie si 10-tisíc krokov denne. Tento fenomén vznikol už v roku 1965, keď japonská spoločnosť vymyslela pedometer (počítadlo krokov) s názvom Manpo-kei, čo v preklade znamená „počítadlo 10-tisíc krokov„.

Počítanie krokov bola takisto hlavná funkcionalita prvých inteligentných náramkov. Tie v dobe svojho uvedenia na trh neobsahovali senzor tepu a jediné, čo vedeli, bolo počítanie krokov.

Faktom však je, že z hľadiska starostlivosti o fyzické a psychické zdravie existuje odporúčanie Svetovej Zdravotníckej Organizácie (WHO). Tá aktuálne odporúča 150 až 300 minút aktivít strednej intenzity, resp. 75 až 150 minút aktivít vysokej intenzity týždenne.

Merať a počítať si minúty intenzívnej aktivity môžete pomocou inteligentných hodiniek a fitness náramkov viacerých značiek. Vo svojom videu vám vysvetlím, ako to funguje v prípade hodiniek Garmin a takisto vám poviem, čo sú to aktivity strednej intenzity, resp. vysokej intenzity:

Prečítajte si články z nášho seriálu o inteligentných hodinkách:

Zdroj: vlastné, WHO, Medium

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit