Užitočná vlastnosť alebo len ďalší pokus odlíšiť sa?

Spoločnosť Meizu predstavila svoj nový smartfón Meizu Pro 7, ktorý bude dostupný v základnej verzii a vo verzii Plus s lepšou výbavou. Oba modely spája jedna funkcia, ktorú v prípade konkurenčných smartfónov nenájdete – sekundárny displej, umiestnený na zadnej strane zariadenia.

Zadný displej využíva Super AMOLED panel a má uhlopriečku 2 palce. Výrobca konkrétne rozlíšenie neprezradil, avšak tvrdí, že zadný displej je ideálny na fotenie selfie fotiek pomocou zadného fotoaparátu alebo pre ovládanie prehrávanej hudby či pre skontrolovanie notifikácií a ďalšie rýchle funkcie. Kvôli týmto aktivitám nemusíte zapínať hlavný displej, vykonáte ich na malom displeji s menšou energetickou spotrebou.

Sekundárny zadný displej sa môže hodiť aj v prípade, keď máte telefón položený na prednej strane a chcete skontrolovať aktuálny čas alebo upozornenia telefónu. V takýchto prípadoch môže byť druhý displej na chrbte zariadenia praktickým doplnkom, avšak jeho reálny prínos prezradí až bežné používanie telefónu.

Oba modely telefónu takisto obsahujú duálny fotoaparát, ktorý pozostáva z dvoch 12 Mpx senzorov. Z hľadiska hardvéru ide o rovnaký duálny fotoaparát, aký ponúka aj novinka Moto Z2 Force. Predný selfie fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx.

Základný model Meizu Pro 7 ponúka 5,2-palcový Full HD displej, procesor MediaTek P25, 4 GB RAM, 64 GB úložisko a 3000 mAh batériu. Menší z dvojice telefónov je dostupný aj vo výkonnejšej verzii, ktorá má podobné parametre ako Meizu Pro 7 Plus – konkrétne procesor Helio X30, 6 GB RAM a 64 GB alebo 128 GB úložisko. Model Plus sa odlišuje 3500 mAh batériou a 5,7-palcovým QHD Super AMOLED displejom. V oboch prípadoch je k dispozícii rýchle nabíjanie mCharge 4.0.

Telefóny sa dostanú do predaja na vybraných trhoch už 5. augusta za cenu od 430, resp. 530 dolárov. Cenu a dostupnosť pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Meizu má novú technológiu. Telefón úplne nabije za 20 minút

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit