Predstavené by mohli byť už do konca tohto roka.

Spoločnosť Nothing vznikla v roku 2020. Stalo sa tak po tom, čo Carl Pei odišiel zo spoločnosti OnePlus, ktorej bol spoluzakladateľom. Mladá londýnska spoločnosť na začiatku svojho pôsobenia predstavila niekoľko modelov slúchadiel, avšak za jej najväčšie úspechy je možné považovať predstavenie smartfónov, medzi ktorými nechýbajú modely Nothing Phone (2), Phone (2a) a najnovší Phone (2a) Plus. Tieto telefóny sa vyznačujú skvelým pomerom cena/výkon, avšak ich dizajn si nepomýlite so žiadnymi inými zariadeniami na trhu.

Spočiatku sa síce zdalo, že Nothing sa bude snažiť na trhu presadiť ako audio spoločnosť, tak v uplynulých mesiacoch sa čoraz viac presadzuje ako výrobca smartfónov. Dôkazom tejto snahy môžu byť aj dva nové smartfóny, ktoré boli objavené v certifikačnej databáze, o čom informoval portál GizmoChina. To, že tieto dva modely sa objavili v databáze certifikačného úradu naznačuje, že ich uvedenie na trh by mohlo prebehnúť do konca tohto roka. 

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Lacný Nothing Phone (2a)

Táto úvaha je pritom založená aj na celkom logickom základe, keďže pred koncom roka by mohla spoločnosť predstaviť ďalšie smartfóny, ktoré by patrili do vyššej kategórie, keďže iba nedávno sa na trhu objavili cenovo dostupné modely Nothing Phone (2a) a (2a) Plus. Pred pár dňami sa dokonca objavila správa o prácach na Open Ear slúchadlách, ktoré by mohli byť uvedené spolu s novými smartfónmi niekedy na jeseň. Pri slúchadlách je však možné, že Nothing ich uvedenie už počas prebiehajúcej výstavy IFA 2024 v Berlíne, na ktorej nechýba ani naša redakcia.

Hoci aktuálne nie je známy dátum predstavenia dvojice smartfónov s označením A059 a A059P, tak je možné, že obidva modely budú mať veľmi podobné funkcie. V prípade spoločnosti Nothing je však možné, že tieto dva modely by sa mohli predávať aj pod značkou CMF by Nothing, avšak táto možnosť sa nám zdá ako málo pravdepodobná. Čísla modelov v každom prípade naznačujú, že označenie A059 predstavuje základný model “mini série”, zatiaľ čo model A059P s písmenom “P”, by mohol byť jeho Plus verziou.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.