Predstavené budú 8. júla 2024.

Značka Nothing sa dokázala v pomerne krátkom čase udomácniť aj na Slovensku. Za svoj úspech vďačí Carlovi Peiovi, ktorý pred pár rokmi odišiel zo spoločnosti OnePlus ako jeden z jej zakladajúcich členov. Značka počas svojho krátkeho pôsobenia však dokázala zaujať nielen audio produktmi, ale aj smartfónmi Nothing Phone (2a) alebo Nothing Phone (2), pričom už teraz pracuje na modeli Nothing Phone (3)

Pei krátko po založení spoločnosti Nothing predstavil aj jej lacnejšiu podznačku CMF. Iba nedávno sme informovali o pripravovanom veľmi zaujímavom CMF Phone 1, ktorý bude prvým smartfónom značky. V súvislosti s týmto telefónom sa už skôr objavilo viacero informácií o netradičných konštrukčných riešeniach, avšak najnovšie samotná značka CMF by Nothing poskytla oficiálne informácie hneď o troch pripravovaných zariadeniach vrátane smartfónu CMF Phone 1, slúchadlách CMF Buds Pro 2 a hodinkách Watch Pro 2.

CMF Phone 1 s 50 Mpx hlavným fotoaparátomZdroj: CMF by Nothing
CMF Phone 1 s 50 Mpx hlavným fotoaparátom

Kampaň značky CMF by Nothing aj teraz informácie dávkuje po kvapkách, pričom najnovšia várka odhalila, že CMF Phone 1 bude mať 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom od Sony a objektívom f/1.8. Spoločnosť tvrdí, že kamerový systém bude zameraný na zachytenie prirodzene krásnych obrázkov, ktorému budú pomáhať pokročilé algoritmy na vylepšenie fotografií, aby tie boli jasné a pohlcujúce, bez ohľadu na svetelné podmienky. Ak však zoberieme v úvahu cenu, s ktorou CMF Phone 1 vstúpi na trh, tak tieto tvrdenia musíme už teraz brať s veľkou rezervou, a iba ako súčasť agresívnej marketingovej kampane značky. Nebudeme však predbiehať.

Hoci vyjadrenia spoločnosti sú veľmi odvážne, tak v súvislosti s fotoaparátmi neboli zverejnené žiadne informácie o optickej stabilizácii, čiže je možné (opäť s prihliadnutím na cenu), že fotoaparáty CMF Phone 1 žiadnu nedostanú. Nothing dokonca v sérii riadených únikov ukázal veľa detailov o komponentoch telefónu, vrátane senzora odtlačkov prstov v displeji, reproduktora a spodného rámu. Keďže do predstavenia noviniek značky CMF by Nothing zostáva iba pár dní, tak už čoskoro budú odhalené všetky detaily o tomto zaujímavom smartfóne.

Značka CMF ďalej potvrdila, že slúchadlá Buds Pro 2 TWS budú mať výkonné 50 dB Hybrid ANC, čo je o 5 dB viac ako pôvodné Buds Pro. Slúchadlá budú dostupné v čiernej/šedej a modrej farbe a budú mať dva meniče a integráciu ChatGPT s telefónmi Nothing alebo CMF.

V súvislosti s hodinkami CMF Watch Pro 2 spoločnosť potvrdila, že budú mať okrúhle hliníkové puzdro, čo je výrazný odklon od pôvodného modelu. Novinka bude pritom podporovať viac ako 100 rôznych ciferníkov a do výbavy dostane aj digitálnu korunku.

Zdroj: CMF, FoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.