Prinášame vám sumárny prehľad o predajnosti smartfónov u operátora Slovak Telekom. Táto spoločnosť predstavila tento rebríček na tlačovej konferencii vo Vysokých Tatrách. 

Rebríček 12 najpredávanejších telefónov je nasledovný:

  1. Huawei P9 Lite
  2. Samsung Galaxy J3 2016
  3. Samsung Galaxy A3 2016
  4. Huawei P8 Lite
  5. Huawei Y5 II
  6. Samsung Galaxy A5 2016
  7. Lenovo Vibe P1m
  8. Nokia 230
  9. Apple iPhone 6S
  10. LG K8
  11. Apple iPhone 7
  12. Apple iPhone SE

Komentár TOUCHIT:

V ponuke Telekomu sú dlhodobo nasledovné značky: Samsung, Alcatel, Huawei, Sony, Lenovo, Apple, LG, HTC a Coolpad. To je 9 značiek, pričom z každej znakčy môže byť tak maximálne po päť modelov. Celkovo je býva v ponuke Telekomu zhruba 45 modelov telefónov. Celkovo sa veľmi dobre darí značkám Huawei a Samsung. O zaradení prekvapenia z MWC 2017, teda telefóne Nokia 3310 2017 Telekom uvažuje.

Telekomu sa oplácajú rôzne marketingové aktivity ako sú napr. dvojičky, mobil každý rok, Magenta 1. Do ponuky sa Telekom snaží dostať predovšetkým 4G telefóny.  Napr. telefóny za 1 Euro stále v Telekome existujú.

Telekom a Sony

Táto tlačová konferencia bola spolu s firmou Sony, preto sa predstavitelia Telekomu vyjadrili špeciálne aj tejto značke. Najpredávanejším telefónom od Sony v Telekome za rok 2016 bol model Xperia XA. Hlavnej pozornosti sa tento telefón tešil v období pred Vianocami.

Druhým najpredávanejším bol model Sony Xperia M5. Model Xperia Z5 Premium bol veľmi dobre hodnotený z hľadiska celkovej hodnoty a tento telefón sa presadil hlavne v zlatej farbe. Celkom sa darilo aj modelu Xperia XZ.

Telekom zaradí do predaja aj nastupujúce modely telefónov Xperia. Už po veľkej noci sa objaví model Xperia XA1, nový Xperia L1 príde na trh v júni a Xperia XZ Premium určite v ponuke Telekomu bude. Tento telefón sa pritom neobjaví na našom trhu na jeseň ako uvádzali niektoré zdroje, ale príde v lete. Telekom si z ponuky farieb vybral modrú farbu a bude to telefón, ktorý bude údajne najlepšie hardvérovo vybavený telefón počas celého roka 2017.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.