Skladacie bicykle sú stále veľmi obľúbené kvôli ich kompaktnosti a možnosti mať ich k dispozícii prakticky kdekoľvek a kedykoľvek, napr. v kufri automobilu a využiť ich iba vtedy, ak to situácia vyžaduje.

Rovnako tak ide o veľmi dobré mestské presúvadlo, s ktorým sa dostanete relatívne pohodlne takmer kdekoľvek +  sa s ním zveziete aj hromadnou dopravou. Navyše, ak je skladací bicykel ešte aj elektrický, tak má zásadne viac výhod, nakoľko vám značným spôsobom pomáha „bojovať“ s terénom a vy sa tak môžete dostaviť napr. na obchodné stretnutie v centre mesta bez toho, aby ste boli výrazne spotení :).

PVY Z20 Pro
PVY Z20 Pro

Novinka od čínskej spoločnosti PVY s modelovým označením Z20 Pro je ukážkou kompaktnej skladačky, ktorá ponúka dobrý pomer cena/výkon. Základom je tradičný hliníkový rám, kompletne nastaviteľné riadiace prvky, maximálna nosnosť 150 kg, pohodlné sedlo a zadný nosič na batožinu.

O pohon sa stará zadný elektromotor s výkonom 250W a krútiacim momentom 50 Nm, ktorý dopuje 10.4 Ah batéria uložená v ráme. Samozrejmosťou je aj šesťstupňová manuálna „prevodovka“ Shimano. Z bežných prvkov nechýbajú hydraulické brzdy, kompletné LED osvetlenie, informačný displej na riadidlách a plastové ráfiky kolies.

  • PVY Z20 Pro
  • PVY Z20 Pro
  • PVY Z20 Pro
  • PVY Z20 Pro

Z pohľadu dojazdu by mal tento model ponúknuť až 80 kilometrov na nabitie. Nabíjanie trvá približne 5 až 6 hodín. Výhodou je, že PVY Z20 Pro je určený aj pre európsky trh s obmedzenou rýchlosťou v rámci asistencie na 25 km/h. Pre krajiny bez tohto obmedzenia môže byť asistencia elektromotora prístupná aj do vyššej rýchlosti.

Túto zaujímavú e-skladačku je aktuálne možné zakúpiť za približne 759 eur, čo je celkom lukratívna ponuka.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE