Britská spoločnosť Raleigh prináša na trh novú generáciu nákladné elektrického bicykla, ktorý má potenciál nahradiť v rámci bežného dochádzania automobil.

Samozrejme, pokiaľ nebude liať, snežiť a pod. :). Novinka má vpredu veľký nákladný priestor, ktorý vyzerá tak trošku ako fúrik, no je dostatočne odolný a v prípade potreby ponúkne až štyri miesta na sedenie pre malé deti (nosnosť 100 kilogramov). S týmto bicyklom tak môžete v rámci mesta/obce vziať deti do školy alebo škôlky a následne vybaviť aj väčšie nákupy. Do fúrika toho zmestí skutočne veľa + je možné doplniť ďalšie boxy na zadný nosič s max. nosnosťou 25 kilogramov.

Raleigh Stride 3
Raleigh Stride 3

Trojkolesová konštrukcia je extra stabilná, no aj veľmi ťažká – bicykel má hmotnosť 75 kilogramov. O pohon sa stará elektromotor Bosch Performance CX Cargo s maximálnym krútiacim momentom 85 Nm. Plynulé radenie prevodov má na starosti systém Enviolo Cargo, ktorý ponúka optimalizovaný prenos sily počas šliapania. Motor je dopovaný z 525 Wh batérie, ktorá ponúka v ideálnych podmienkach dojazd 65 kilometrov. V rámci jeho určenia je to dostatočný dojazd.

Raleigh Stride 3
Raleigh Stride 3

Samozrejmosťou sú aj výkonné kotúčové brzdy, komplexné osvetlenie bicykla LED svetlami Hermanns a veľké blatníky. Okrem toho máte k dispozícii aj prepracovaný zámok ART AXA Solid, ktorý dokáže váš stroj zabezpečiť počas nákupov a pod. Ako celok pôsobí táto novinka veľmi solídnym dojmom a určite je aj veľmi praktická, no jeho cena je viac ako prémiová. V Británii sa aktuálne predáva za 5950 Gb, čo je v prepočte 6945 eur, a to vôbec nie je malá čiastka za bicykel.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE