Slúchadlá od Samsungu zvykli hrať dobre, preto sme boli zvedaví aj na tento model.

Verzia Pro hovorí o tom, že je možné počúvať v UHQ rozlíšení zvuku. Teda 96 kHz vzorkovacej frekvencii pri 24-bitovej hĺbke. Je to teda dvojnásobok toho, čo máte na CD.

Slúchadlá vyzerajú veľmi dobre, inak ako drvivá väčšina slúchadiel na trhu. Sú v dvoch farbách, zlatej a čiernej. Dizajnom sa podobajú na interiér luxusne vybavených súkromných lietadiel. Mušle sa dajú zložiť v tretine spojovacieho mostu a celá konštrukcia až k mušliam tvorí uhladený oblúk. Keď ich porovnáte s výzorom ostatných slúchadiel v teste, zistíte o čo ide. Napriek tomu sa dobre nosia.

Prítlak je minimálny, no oválne mušle nemusia vyhovovať každému. Po polhodine nosenia nás z nich boleli uši. Ak nemáte tieto problémy, na iný nedostatok oválnej mušle nenarazíte. Konštruované sú ako circum-aural slúchadlá. Teda obopnú kompletne uši. V tomto prípade takmer kompletne. Prakticky sú niekde na pomedzí medzi circum a supra-aural slúchadlami. Ovládanie je na pravej mušli, na ľavej je 3,5 mm audiokonektor na pripojenie 2-pólového kábla. Pravá mušľa má po obvode prepínač na zapnutie slúchadiel a ich párovanie cez Bluetooth a vypínač ANC technológie.

Hlasitosť a prechádzanie skladbami sa ovláda na dotykovej ploche pravej mušle. Pri 1,5-sekundovom podržaní prsta na tejto ploche sa zapnú mikrofóny, aby ste počuli okolité zvuky. Spárovaním slúchadiel s telefónom a softvérom Samsung Level sa dá tento dotyk nastaviť na spustenie S Voice alebo toto gesto úplne vypnúť.

Integrovaný akumulátor vydrží na 10 hodín prehrávania cez Bluetooth s ANC, dvojnásobok času bez aktívneho odhlučnenia, prípadne 18 hodín cez káblový režim s aktívnym ANC. No a v neposlednom rade neobmedzený čas používania vo forme bežných slúchadiel. Nie je potrebné mať nabitý akumulátor na to, aby fungovali.

Zvuk

Technológia odhlučnenia funguje veľmi dobre, výrobca pridal štyri mikrofóny. Dva vnútorné na snímanie reprodukcie a dva vonkajšie na snímanie okolitých zvukov. Deformácia zvuku nie je počuteľná. Poďme však na závratnú kvalitu zvuku, ktorou chce Samsung týmto modelom ohromiť.

Ako ste si už v úvode prečítali „teóriu zvuku“, treba zobrať tieto tvrdenia opatrne, ale vážne. Softvér Samsung Level podporuje zapnutie a vypnutie UHQ prenosu cez Bluetooth. Káblový režim neponúka vysokokvalitný prenos. Nie je to potrebné, straty bývajú pri BT prenose, preto ho výrobcovia vylepšujú o vlastné kodeky. Rozdiel v reprodukcii zvuku je citeľný.

Pri aktivácii a deaktivácii funkcie v mobile prebehne nové pripojenie a keď si pustíte pokračovanie rozohratej skladby, pocítite rozdiel. Kvalitu hudby oceníte aj pri bežnom káblovom spojení. Na to, aby zvládli reprodukovať zvuk v tejto kvalite, nestačí len kodek, ale aj poriadne meniče. Nebudeme tvrdiť, že sme počuli nejako významný ultra super zvuk. To by sa prejavilo placebo z obalu zariadenia – keď je tam napísane, že zvuk je UHQ, tak sme ho tak chceli počuť…

V každom prípade si všimnete, že zvuk je veľmi detailný a celkovo dynamický. Stredy a výšky sú skutočne detailné. Na skladbách, ktoré máte napočúvané, rozdiel pocítite okamžite. Basy sú výrazné, no mohli byť viac dynamické.

A ešte jeden detail. Na to, aby ste naplno využili tieto slúchadlá, potrebujete kompatibilné zariadenia, začínajúce od Samsung Galaxy S6 edge+ a Note 5.

Hodnotenie

+ dizajn slúchadiel, kvalitná reprodukcia, kvalita prejavu v bezdrôtovom režime, dotykové ovládanie, aktívne odhlučnenie, cena
– môžu vás tlačiť na ušiach

Zapožičal: Samsung Slovensko
Cena: 219 EUR

Verdikt

Samsung Level On Wireless Pro sú výborné slúchadla. Ich detailným zvukom budete prekvapení. Bodaj by nie, takýto zvuk býva dostupný u modelov za dvojnásobnú cenu. Tu máte ešte k tomu prvotriedny dizajn a technologickú výbavu.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreSamsung Level On Wireless Pro
Typdrôtové / Bluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraI konektor
Skutočná hmotnosť [g]239
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia JBL T450BT: Slúchadlá, z ktorých vás hlava bolieť nebude

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.