Zdá sa, že fotoaparáty tohto telefónu budú na veľmi vysokej úrovni.

Pri telefónoch série Galaxy FE sa až do ich predstavenia stretávame s viacerými protichodnými informáciami, ktoré najskôr ohlasujú ich príchod, no vzápätí ho popierajú. Nie je teda prekvapením, že podobného informačného šumu sme sa dočkali aj tento rok. Pokiaľ by Samsung nakoniec vynechal aj tohtoročný model Galaxy S23 FE, stalo by sa tak už druhýkrát po sebe, čo by sa na trh nedostala fanúšikovská edícia aktuálnej vlajkovej série Galaxy S. Zdá sa však, že tento rok na úspešnú sériu Galaxy S23 nadviaže aj model s prívlastkom FE (Fan Edition).

Viac svetla do celej problematiky priniesla aj správa z 1. apríla tohto roka, v ktorej sa uvádza, že Galaxy S23 FE bude na trh uvedený na prelome rokov 2023 a 2024. Pokým sa v prípade tohto telefónu objavili prekvapujúce správy o použití čipovej sady Exynos 2200 namiesto Snapdragon 8 Gen 2, nové úniky potvrdzujú pozitívne zmeny predovšetkým v oblasti fotoaparátov (zdroj: GSMArena).

Samsung Galaxy S21 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Usporiadanie fotoaparátov v Samsung Galaxy S21 FE

Prvé informácie o novom 50 Mpx fotoaparáte, ktorý nahradí 12 Mpx fotoaparát z modelu Galaxy S21 FE, boli síce naznačené už minulý mesiac, avšak teraz ich potvrdil aj ďalší spoľahlivý zdroj. Pripomeňme si, že Galaxy S22 FE sa na trh nedostal, čiže priamym pokračovaním Galaxy S21 FE bude práve model Galaxy S23 FE.

Moderná fotovýbava

Pre lepšie zorientovanie zdroj dodáva, že Galaxy S23 FE dostane rovnaký 50 Mpx fotoaparát, ktorý sa nachádza v modeloch Galaxy S22 a S23. Škoda len, že o ďalších fotoaparátoch nie je zatiaľ známych viac informácií. Aktuálna generácia fanúšikovského telefónu (FE) je vybavená 32 Mpx selfie fotoaparátom, avšak modely Galaxy S22 a S23 sú vybavené 10 Mpx, resp. 12 Mpx senzormi. Je tak možné, že Galaxy S23 si medzigeneračne polepší a do výbavy dostane podobnú zostavu fotoaparátov, ktorá sa nachádza v modeloch Galaxy S22 a S23.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Galaxy S23 FE s modelovým číslom SM-S711x by mal mať dve konfigurácie úložiska – 128 GB a 256 GB. Očakáva sa, že tie budú dopĺňať aj dve konfigurácie pamäte RAM – 6 GB alebo 8 GB. Kapacita batérie bude údajne 4 500 mAh s podporou 25 W nabíjania.

Galaxy S23 FE ako vrchol ponuky?

Keďže modely série Galaxy S FE sú veľmi obľúbené, tak je možné, že Samsung model Galaxy S23 FE predstaví začiatkom decembra, aby sa dostal do predvianočného predaja. Okrem toho je zrejmé, že práve tento telefón bude vrcholom tohto roka, keďže príde pár mesiacov po uvedení skladacích telefónov Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5. Uvedenie tejto dvojice sa očakáva už koncom júla.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.