Jej príchod sa očakáva s verziou One UI 6.1.1.

Séria Galaxy S24 obsahuje jedny z najlepšie fotiacich smartfónov na trhu. Medzi nimi vyniká model Galaxy S24 Ultra, ktorý síce ponúka pôsobivý hardvér, ale jeho výsledky nie sú konzistentné. Portál AndroidPolice v novej správe informoval, že Samsung pre sériu Galaxy S24 pripravuje aktualizáciu, ktorá má riešiť pretrvávajúce problémy s fotoaparátmi. Zároveň sa očakáva, že toto vydanie prinesie pre celú sériu aj významné zlepšenie kvality spracovania obrazu. Netreba zabúdať na to, že Samsung pre sériu Galaxy S24 čoskoro vydá v poradí už niekoľkú opravnú aktualizáciu fotoaparátov

Jedna z nich mala do týchto telefónov doraziť už v apríli, čo sa však nestalo. Je preto možné, že Samsung nebol s výsledkami spokojný, a aktualizáciu odložil na neskôr. Teraz sa aj na základe príspevku leakera Ice Universe dozvedáme, že ďalšia opravná aktualizácia fotoaparátov pre sériu Galaxy S24 dorazí s nasledujúcou verziou používateľského rozhrania s pre ňu netypickým označením One UI 6.1.1.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Zdroj tvrdí, že spoločnosť Samsung už začala interne testovať zostavy One UI 6.1.1 pre sériu Galaxy S24 s významnými zmenami v kvalite fotoaparátov. Keďže tento firmvér sa nachádza v testovacej fáze, tak stále nie je jasné, či bude skutočne vydaný v júni. Pokojne sa môže stať, že Samsung túto opravenú verziu firmvéru vydá až v júli. Viaceré indície však stále naznačujú júnové vydanie. IceUniverse dokonca v súvislosti s pripravovanou aktualizáciou tvrdí, že ide o najväčší update od vydania série Galaxy S24.

Na druhej strane je zaujímavé, že Samsung sa rozhodol pre sériu Galaxy S24 vydať verziu s označením One UI X.1.1, pretože takto označuje firmvér pre svoje skladacie telefóny. Ak si teda spojíme blížiace sa júlové predstavenie skladateľných telefónov Galaxy Z Fold 6 a Galaxy Z Flip6, tak nie je vylúčené, že Samsung sa One UI 6.1.1 skutočne rozhodne vydať až v júli, spolu s novou generáciou skladateľných telefónov Galaxy Z. 

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6 na jednom zo starších renderov

Pripomeňme si, že predchádzajúca aktualizácia z marca 2024, zameraná na fotoaparáty, zlepšila spracovanie obrazu pri slabom osvetlení a jasnosť textu pri priblížení. Výkon fotoaparátov je však aj naďalej nekonzistentný, k čomu sa pridáva nepresvedčivé HDR a nižší výkon teleobjektívov. 

Nechajme sa však prekvapiť, ako nakoniec dopadne najbližšia veľká aktualizácia fotoaparátov, pretože sa zdá, že Samsung sa v tejto oblasti mierne trápi. Stačí sa len rozpamätať na problémy so sériou Galaxy S23.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.