Nový tablet by mal ponúknuť extra vysoký výkon.

Od predstavenia série Galaxy Tab S9 ubehol takmer rok, čo znamená, že jej nástupcovia sú predo dvermi. Tablety sa v tomto období tešia čoraz väčšej popularite, pretože je ich možné používať buď ako alternatívu k notebookom, alebo ako prenosné multimediálne zariadenia s veľkým displejom. Skvelou voľbou na zariadenie vhodné na prácu a multimédiá je určite aj model Galaxy Tab S9 Ultra, ktorý čoskoro dostane nástupcu. 

Nový model Galaxy Tab S10 Ultra sa spomína aj súvislosti s blížiacim sa uvedením novej generácie skladateľných zariadení Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, ktoré budú už 10. júla na udalosti Unpacked sprevádzať aj nové inteligentné hodinky série Galaxy Watch7, vrátane modelu Galaxy Watch Ultra a inteligentného prsteňa. Fanúšikovia slúchadiel Galaxy Buds sa môžu tešiť aj na uvedenie dvojice Galaxy Bus3 Pro a Galaxy Buds3. Je však možné, že nová séria tabletov tentokrát nebude predstavená počas letnej udalosti. Vo všeobecnosti sa ako “dátum predstavenia” spomína druhá polovica roka 2024.

Galaxy Tab S9 Ultra
Galaxy Tab S9 Ultra

To však nemení nič na tom, že už teraz sa naskytol pohľad na prvé rendery modelu Galaxy Tab S10 Ultra, ktorý v podstate vyzerá identicky ako jeho predchodca. Na veľkom displeji sa vyníma výrez s dvoma fotoaparátmi, ktoré debutovali v modeli Tab S8 Ultra. Predpokladá sa, že ide o širokouhlý a ultraširokouhlý objektív. Dva fotoaparáty sa budú samozrejme nachádzať aj na zadnej strane spolu s miestom pre uchytenie pera S Pen. Po bokoch tabletu by sa mali nachádzať aj štyri reproduktory vyladené spoločnosťou AKG.

Galaxy Tab S10 Ultra by mal mať rozmery 326,4 × 208,6 × 5,45 mm, čo sú presné rozmery modelu Galaxy Tab S9 Ultra. Hmotnosť sa očakáva na úrovni 732 gramov.

Doteraz sa o novej sérii tabletov spoločnosti Samsung veľa nehovorilo, avšak napríklad taký Galaxy Tab S10+ by mal byť údajne vybavený čipsetom Dimensity 9300+. Špekuluje sa, že práve model Ultra by mohol byť poháňaný v rámci série Galaxy Tab S10 ako jediný čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy.

Objavili sa dokonca fámy, ktoré naznačujú použitie čipsetov Snapdragon X Elite/Plus, ktoré by tomuto tabletu dodali neskutočne vysoký výkon. Hoci je málo pravdepodobné, že séria Galaxy Tab S10 bude predstavená na júlovej udalosti Galaxy Unpacked, je možné, že v blízkej budúcnosti sa o nej dozvieme viac.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.