Samsung Galaxy Z Fold6 sa objavil v hodnotení displejov rebríčka DxOMark.

Skladateľné displeje si vyžadujú väčšiu pozornosť pri výrobe v porovnaní s bežnými displejmi. Svoje o tom vie aj Samsung, ktorý sa konštrukciu skladateľných smartfónov snaží doladiť dlhodobo. Prvé modely zo série Galaxy Fold sa pritom spájali s niekoľkými problémami, čo však neskôr bolo vyriešené. V prípade tohtoročnej generácie modelu Galaxy Z Fold6 je pritom pokrok spoločnosti skutočne vidno, nakoľko sa umiestnil na skvelej priečke rebríčku DxOMark.

Samsung Galaxy Z Fold6 sa tak stal smartfónom s najlepším skladateľným displejom podľa tohto rebríčka. Získal až 154 bodov, čo je o tri body viac v porovnaní s modelom HONOR Magic V2 na druhej priečke. DxOMark pritom vyzdvihuje najmä kvalitu telefónu pri sledovaní videa, najmä s ohľadom na to, že ide o skladateľný smartfón. Nevýhodou smartfónu sa v tomto testovaní uvádzajú časté nechcené dotyky na displeji.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Skladateľný smartfón typu fold od Samsungu navyše získal v celkovom hodnotení pekné zdieľané piate miesto aj medzi telefónmi so štandardným displejom. Rovnakú priečku zdieľa s modelmi Galaxy S24, Galaxy S24+ a Pixel 8 Pro od Googlu. O priečku vyššie sa nachádza prémiový Galaxy S24 Ultra, avšak stále nejde o telefón s najlepším hodnotením v rebríčku DxOMark podľa displeja.

Na prvých troch priečkach sa nachádzajú modely od Googlu a tiež prémiový model značky HONOR. Najvyšší počet bodov, teda 158, má Google Pixel 9 Pro XL, o bod menej HONOR Magic6 Pro a 156 bodov s treťou priečkou si vyslúžil kompaktný Pixel 9 od Googlu. Samsung Galaxy Z Fold6 však drží svoje prvenstvo medzi skladateľnými telefónmi a je nutné poznamenať aj to, že ide o jediný skladateľný telefón v hodnotení displejov, ktorý sa nachádza v TOP desiatke.

Samsung Galaxy Z Fold6 pritom získal aj skvelé hodnotenie fotoaparátov, ktorému sme sa venovali v predchádzajúcom článku. Juhokórejskému výrobcovi sa teda tohtoročná generácia skladateľných smartfónov podarila, o tom netreba pochybovať.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.