Pôvodný článok 10. 10. 2016: Zatiaľ ide o dočasné pozastavenie produkcie.

Kauza Galaxy Note 7 pokračuje. Pred pár dňami sa objavili informácie, že kvôli telefónu od Samsungu museli evakuovať lietadlo. Malo ísť o Note 7 z novej série, ktorý by mal byť bezpečný. Samsung vydal vyjadrenie, že dokedy telefón nezíska a nepreverí ho, nevie určiť príčinu.

Najnovšie správy však hovoria o tom, že Samsung dočasne pozastavuje výrobu svojho phabletu. Túto informáciu mal poskytnúť zástupca dodávateľa pre Samsung. Výrobca na pozastavení výroby spolupracuje s bezpečnostnými regulátormi z Južnej Kórei, Spojených štátov a Číny. Opatrenie sa týka najmä vietnamskej továrne, ktorá je zodpovedná za celosvetové dodávky telefónov.

Samotný Samsung nám poskytol nasledujúce vyjadrenie: „Dočasne sme upravili výrobný program telefónu Galaxy Note7, aby sme mohli urobiť ďalšie kroky k zaisteniu maximálnej kvality a bezpečnosti našich produktov„. Pozastavenie dodávok telefónu potvrdil aj austrálsky operátor Telstra.

Doplnené 11. 10. 2016: Najnovšie stanovisko Samsungu zo dňa 11. 10. 2016 hovorí o definitívnom ukončení výroby.

V záujme bezpečnosti našich zákazníkov sme zastavili predaj a výmenu telefónov Galaxy Note7 a zároveň sme sa rozhodli definitívne ukončiť ich výrobu.“

Ak máte telefón doma, odporúčame kontaktovať infolinku spoločnosti Samsung na čísle 0800 726 786, kde sa dozviete informácie o ďalšom postupe (výmena za Galaxy S7, vrátanie peňazí atď.).

V Amerike začali operátori sťahovať Note 7 zo svojej ponuky a zákazníkom ponúkajú možnosť výmeny telefónu za hocaký iný smartfón. Čo k tomu dodať. Samsung si vybral svojho Čierneho Petra.

Zdroj: Yonhap, NYTimes, The Verge

Prečítajte si aj:

Smutný príbeh Galaxy Note 7 končí. Samsung pozastavuje predaj, definitívne ukončil výrobu (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit