Séria Samsung Galaxy S24 sa môže pýšiť prémiovými displejmi.

Rebríček DxOMark hodnotí smartfóny podľa testov, ktoré podstupujú. Najčastejšie sa však v spojitosti s ním rozpráva o fotomobiloch, pretože vo väčšine prípadov sa modely testujú práve v oblasti fotoaparátov. DxOMark však prináša rebríček aj tých najlepších telefónov s ohľadom na batériu či displeje, pričom práve testu displejov sa podrobila aj séria smartfónov Samsung Galaxy S24.

V tomto teste nová séria vlajkových smartfónov od Samsungu skutočne zahviezdila. Telefóny sa objavili na prvých priečkach rebríčka a jeden z nich sa taktiež aktuálne môže pýšiť titulom smartfónu s najlepším displejom na trhu. Ako teraz teda tento rebríček vyzerá? To si prezradíme v našom článku.

Samsung Galaxy S24 Ultra ako smartfón s najlepším displejom

Ešte nedávno sa na prvej priečke smartfónov s najlepším displejom objavoval model Google Pixel 8 Pro spolu s jeho základným modelom, teda Pixel 8. Oba tieto modely si v rebríčku vyslúžili hodnotenie displeja 154 bodmi, čo je na dnešné pomery skutočne prémiové skóre. Po predstavení série Samsung Galaxy S24 a jej otestovaní sa však zistilo, že sa tento limit stále dá prekonať. Prémiový Samsung Galaxy S24 Ultra totiž získal až 155 bodov a dostal sa tak na prvé miesto rebríčka DxOMark v hodnotení displejov.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Nielen najlepšie vybavený model s prívlastkom Ultra však v tomto rebríčku zahviezdil. Výborné skóre si vyslúžili aj dva lacnejšie modely série, teda Galaxy S24 a Galaxy S24+. Oba tieto modely získali hodnotenie 154 bodov, čo je rovnaký výsledok ako v prípade modelov zo série Google Pixel 8. Samsung je v tejto oblasti skutočný šampión, pretože za týmito modelmi sa nachádza na šiestej priečke Samsung Galaxy Z Fold5, teda najnovší skladateľný model spoločnosti.

Výsledok Samsungu nedokázali pokoriť ani najnovšie iPhony 15, ktoré sa taktiež pýšia prémiovým displejom. Vrcholný iPhone 15 Pro Max aj s iPhonom 15 Pro dokázali obsadiť až zdieľanú 9. pozíciu v rebríčku a vyslúžili si „len“ 149 bodov. Juhokórejský Samsung sa teda teraz má čím pýšiť a aj napriek problémom s displejmi je vidno, že ide len o softvérovú záležitosť. Displeje a ich spracovanie samé o sebe je skutočne kvalitné, vyplýva z hodnotenia DxOMark.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.