Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súbežne s tým, ako sa respirátory a rúška stali v hlavnom meste nedostatkovým tovarom v kamenných predajniach, sa o nich rapídne zvýšil záujem na celom Slovensku aj v e-shopoch. Za posledné dni sú respirátory najvyhľadávanejším artiklom na portáli Heureka.

Správy o možnom rozšírení koronavírusu pochádzajúceho z Ázie až do našich stredoeurópskych končín nenechávajú Slovákov chladnými. „Je zreteľne vidieť, že Slováci sa starajú o svoje zdravie. Vyhľadávanie výrazov „respirátor“ a „respirátor FFP3“ vzrástlo len za niekoľko desiatok hodín o stovky percent,“ informovala Alexandra Čermáková, obsahová manažérka Heureky. Naši českí bratia dokonca prepadli vlne paniky o niečo viac. Na českej Heureke za rovnakú dobu vyhľadávanie prostriedkov chrániacich pred nákazou z ovzdušia narástlo o tisíce percent.

Ako informovali slovenské médiá, napriek tomu, že je vo svete aktuálne evidovaných takmer 15-tisíc nakazených pacientov, v našich končinách neexistuje žiaden potvrdený prípad ochorenia. Chladná hlava a bežné hygienické návyky sú aktuálne dostatočným pomocníkom. Úrad verejného zdravotníctva odporúča hlavne nezabúdať na umývanie rúk kvalitným mydlom a používanie antibakteriálneho gélu. Ideálne je vyhýbať sa miestam s vysokou koncentráciou chorých ľudí. Ak to však nejde, rúško či respirátor vám môžu pomôcť brániť sa aj pred obyčajnou chrípkou či inými mikročasticami z okolia, takže určite nie sú na škodu.

Značky: