Qualcomm čoskoro predstaví svoje horúce novinky.

Spoločnosť začala rozposielať pozvánky na svoju výročnú konferenciu, ktorá sa bude konať na Havaji. Všetko vypukne už 3. decembra uvítacou večerou a následne sa bude na druhý deň pokračovať oficiálnou časťou summitu.

Spoločnosť zo San  Diega zvykne predstavovať svoje najnovšie čipsety už v prvý deň konferencie. Na druhý deň sa venuje špecifikáciám podrobnejšie. Rovnaký scenár sa očakáva aj tento rok. Balíček s pozvánkami obsahoval aj VR headset od Xiaomi s tematickým videom o Havaji. Summit bude končiť až 7. decembra.

K dispozícii je samozrejme aj tlačená forma pozvánky, ktorá pozýva na prvý 5G mobilný zážitok. Oficiálne má byť predstavené aj nové označovanie čipsetov. To má upustiť od zaužívaného označovania tromi číslicami. Počas konferencie bude predstavený aj nový dizajn osemjadrových CPU s tromi clustermi – v kombinácii 1 + 3 + 4 jadrá.

Očakáva sa aj predstavenie ďalšej generácie GPU – Adreno 640. Nové Adreno by malo ponúkať až 20 % vyšší grafický výkon oproti aktuálnemu procesoru Adreno 630. Nové smerovanie a možnosti čipsetov pre rok 2019, sa tak dozvieme už čoskoro.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Snapdragon 8150 porazil v Antutu Kirin 980 a aj A12 Bionic

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.