Najkrajšie sviatky v roku sú predo dvermi.

Tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov ešte viac presunie do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie na technologické darčeky, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás aj vašich blízkych.

Náš výber darčekov pomôže zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov alebo napríklad aj notebookov. Pre lepšiu orientáciu, sme výber rozdelili do viacerých cenových kategórií.

Darčeky do 100 eur

JBL Tune 500BT: Bezdrôtové slúchadlá za vynikajúcu cenu

Bezdrôtové slúchadlá s prítlakom na uši. Sú takmer identické s modelom JBL Tune 500. Tie majú len káblové pripojenie a sú o 20 eur lacnejšie. JBL Tune 500BT majú 32 mm meniče, takže nezakryjú celé ucho. Prítlak je tak akurát, trúfame si tvrdiť, že aj pre citlivejších používateľov. Z nosenia vás nebude bolieť hlava, zároveň dobre držia na hlave. Nijako sa neposúvajú ani nepadajú. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 49,90 eur

Darčeky do 200 eur

JBL Tuner XL

Výkonný, krištáľovo čistý zvuk rádia pre váš domov. Varenie v kuchyni. Práca v kancelárii. Leňošenie na záhradke. Teraz môžete počúvať svoje obľúbené DAB/DAB+/FM stanice kdekoľvek v domácnosti. Štýlový JBL Tuner XL, je výkonné rádio s jedinečným zvukom, Bluetooth® a 15 hodinami prehrávania hudby. Rýchlo si nalaďte svoje obľúbené stanice pomocou 5 tlačidiel predvolieb a ľahko čitateľné informácie o stanici budú rolovať na veľkom LCD displeji. S vodotesnosťou triedy IPX7, dokáže rádio Tuner XL zvládnuť neúmyselné namočenie. Počúvajte po celý deň, od ranných správ a predpovede počasia, po hudbu a zábavu v nočných hodinách.

Cena: 149 eur

JBL Tuner XL

Zdroj: JBL

Darčeky do 500 eur

Philips  Shaver S9000 Prestige

Holiace strojčeky zažívajú technologickú revolúciu. A dúfame, že muži s nimi. Musia byť inteligentné, precízne a spoľahlivé. Do prístrojov sa z biotechnických a medicínskych odborov dostali aj nanotechnológie, a tak je starostlivosť o bradu či strnisko na novej úrovni. Aby sa dosiahla precíznosť a ostrosť čepelí, holiace strojčeky dnes využívajú najnovšie technológie.

V holiacom strojčeku Shaver S9000 Prestige máte hneď tri technologické vychytávky – inteligentný snímač, používateľské profily a nabíjaciu podložku.  Snímač na báze inteligentnej technológie načítava fúzy a strnisko a ich hustotu 15-krát za sekundu. Strihací výkon sa automaticky adaptuje, čo umožňuje šetrné holenie bez námahy. Rýchlosť strojčeka si môžete nastaviť podľa vlastnej rutiny, keď si do troch individuálnych holiacich režimov jednoducho uložíte svoje preferencie výkonu. Qi je nabíjacia podložka, ktorá silnú lítium-iónovú batériu v strojčeku nabije už za tri hodiny. Celý článok si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 449,90 eur

Philips

Zdroj: Philips

Darčeky do 1000 eur

Samsung Galaxy S20 FE

Galaxy S20 FE kombinuje najžiadanejšie funkcie, ktoré si používatelia Galaxy smartfónov želali najviac. Samsung vybral to najlepšie zo svojich vlajkových lodí, spravil zopár úprav vo výbave a čo je najpodstatnejšie, dokázal atraktívnemu modelu dať aj zaujímavú cenu.

Zadná strana je z polykarbonátu, vďaka čomu sa telefón veľmi príjemne drží v ruke. Hlavnou výhodou tohto materiálu je jeho vyššia odolnosť ako pri skle. Vysokú tuhosť pritom zabezpečuje kovový rám. Konštrukcia Galaxy S20 FE prezrádza, že síce nejde o vlajkovú loď, ale je vidieť, že Samsung šetril na správnom mieste. Viac sa dočítate v článku na tomto odkaze.

Cena: 649 eur (Samsung.sk)

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE, Zdroj: Samsung

Philips 65PUS8505/12: kvalitný obraz a zvuk za príjemnú cenu

Televízor s dobrým obrazom zase nemusí stáť niekoľko mesačných výplat. Ceny 65-palcových televízorov, ktoré sa dajú dobre používať sa pritom dostali hlboko pod 1000 eur. To je aj prípad testovaného televízora Philips 65PUS8505.

Ide o televízor z kategórie Performance, čo je v zásade stredná trieda televízorov ale pritom top z oblasti LCD displeja. Jeho veľkou výhodou je firemná technológia Ambilight, ktorá efektne dotvára atmosféru pri sledovaní televízora. Dizajn televízora aj podstavca je v striebornej farbe. Tento model je k dispozícii vo vo veľkosti uhlopriečky 43, 50 a 58 so stredovým otočným stojanom, a 70 a 75 palcov s nožičkami po stranách na zaistenie väčšej stability. Viac o tomto televízore sa dočítate v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 899 eur

Darčeky nad 1000 eur

Microsoft Surface Book 3: Na prácu aj na hranie

Surface Book 3 je unikátne zariadenie, aké nemá na trhu priamu konkurenciu.

Surface Book predstavuje spojenie dvoch svetov – toho tabletového a notebookového. A zároveň ide o spojenie sveta práce s herným svetom – v prípade výkonnejšej verzie s dedikovanou grafickou kartou. Treba uznať, že takéto riešenie má svoje čaro.

Surface Book 3 je ultimátne a všestranné mobilné zariadenie. Využíva unikátny koncept, ktorý vám iné zariadenie neponúkne, takže v tomto smere si Microsoft zaslúži pochvalu. Lenže, prvý Surface Book prišiel na trh koncom roka 2015 a jeho tretia generácia neprináša prakticky žiadne zmeny v dizajne. Po piatich rokoch by sme už očakávali drobné alebo výraznejšie zmeny v snahe zmodernizovať dizajn. Niežeby bol dizajn zlý, avšak už postupne zastaráva. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 2339 eur

Microsoft Surface Book 3

Microsoft Surface Book 3. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Luxusný darček

Reproduktory Sonus faber Il Cremonese

Toto sú produkty, ktoré budete obdivovať nielen po zvukovej stránke – dvojica reproduktorov Il Cremonese. Pomenované sú podľa mesta, v ktorom pôsobil slávny taliansky husliar, Antonio Stradivari – Cremona.

Toľko z histórie, poďme na tento hudobný zázrak, veď cena tohto páru je fakt vysoká. Kto si ich môže dovoliť, získa zvuk, o akom sa dá len snívať. Reproduktor predstavuje spojenie tradičných tvarov s mierne modernými prvkami. Kosodĺžnikový dizajn pôsobí celkom moderne a upúta na prvý pohľad. Našu recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 22 500 eur / kus (BisAudio)

Vianočnú poradňu vám prináša:

Kompletný seriál s tipmi na vianočné darčeky nájdete tu.

Titulný obrázok: 123rf

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.