Najkrajšie sviatky v roku sú už predo dvermi.

Ani sa nenazdáme a zasadneme k štedrovečernému stolu. Je úplne prirodzené, že pre svojich blízkych chceme počas Vianoc pripraviť príjemnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme, tak ako každý rok, vyhnúť predvianočnému zhonu, aj keď nie vždy sa to dá. Preto sme pre vás pripravili niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré uľahčia výber toho správneho prekvapenia pod stromček.

Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do cenových kategórií. Seriál „Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu”, dnes zverejňujeme poslednýkrát. Viac tipov na darčeky sa nachádzajú aj na tomto odkaze, kde môžete nájsť darčekové tipy, ktoré sa nakoniec môžu vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom.

Darčeky do 100 eur

Ročné predplatné TOUCHIT s príručkou Začíname so smartfónom

Hľadáte vhodný darček pod vianočný stromček? Kúpte si ročné predplatné časopisu TOUCHIT. Ročné predplatné TOUCHIT (print + elektronické), teraz s užitočnou príručkou Začíname so smartfónom. Príručka Začíname so smartfónom je určená všetkým, ktorí začínajú so smartfónom úplne od začiatku, alebo im nie sú jasné niektoré funkcie telefónu. Rovnako ju ocenia aj používatelia, ktorí majú zo smartfónu strach, pretože sa ťažšie orientujú v nových technológiách. Príručka vás prevedie nastaveniami telefónu, jeho funkciami a jeho osobným prispôsobením. Popisuje zariadenia Android aj Apple.

Celú našu ponuku nájdete na tomto odkaze.

Hama Disc: Bezdrôtové slúchadlá za dobrú cenu

Tieto sú ideálne na bežné nosenie vonku alebo kancelárii. Nie sú úplne stavané na šport, ale keď vám budú držať v ušiach, môžete ich využiť aj takto. Na jedno nabitie vydržia do troch hodín. Kolíska, ktorá sa so slúchadlami dodáva ich nabije kompletne trikrát. To je akceptovateľná hodnota, najmä keď zohľadníme väčšie rozmery kolísky. Slúchadlá v nej držia magneticky, no aj tak sa otočným pohybom zatvára. Takto zostávajú chránené proti fyzickému poškodeniu a vypadnutiu z nabíjacích konektorov. Viac o týchto slúchadlách sa dočítate na tomto odkaze.

Cena: 75,99 eur

Darčeky do 500 eur

Huawei Watch GT 2: Moderné inteligentné hodinky v 42 a 46 mm vyhotovení

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2 sú v predaji už aj na Slovensku. 46 mm verziu kúpite v mnohých obchodoch a u vybraných operátorov. 42 mm verzia sa dostane do predaja čoskoro. Obe veľkosti sme sa preto rozhodli porovnať. Viac o rozdieloch  týchto dvoch verzií sa dočítate na tomto odkaze. Pokiaľ vás však zaujímajú podrobnosti, prečítajte si našu recenziu

Cena: 229 eur (42 mm), 249 eur (46 mm)

Xiaomi Mi smart projektor mini: Projektor aj domáce kino, ktoré si môžete zobrať so sebou

Xiaomi Mi smart projektor mini

Xiaomi Mi smart projektor mini

Kompaktný projektor od Xiaomi má rozmery iba 115 × 150 × 150 mm. Xiaomi vyrába aj projektory. Táto informácia môže byť pre vás prekvapením, avšak jeden projektor sme už od tejto čínskej spoločnosti v minulosti testovali a boli sme spokojní. Išlo o vlajkovú loď medzi laserovými projektormi, čomu zodpovedala výbava aj cena. Viac o tomto šikovnom projektore sa viac dočítate v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 469 eur

Darčeky do 1000 eur

Sony alpha6400: Univerzálny fotoaparát strednej triedy s APS-C snímačom

Fotoparát doslova exceluje v možnosti automatického zaostrovania. Vybrať si pritom môžete napr. aj zaostrovanie na oko zaznamenávanej osoby. Oceňujeme kvalitu obrazu v JPG formáte. Celkovo s ním dosiahnete veľmi dobré fotografie. Na realizáciu vlogov sa dá použiť otočný displej, v ktorom môžete dotykom prsta určiť bod zaostrenia. Tiež je tu vstup pre mikrofón, nie však výstup pre slúchadlá. Výrobca pridal aj časozberné snímanie. Radi by sme videli ďalšie zlepšenie ergonómie ovládania tohto fotoaparátu.

Oceňujeme dlhú výdrž na batérie (410 záberov) ako aj utesnenie fotoaparátu proti nepriazni počasia. Má vymeniteľné objektívy, pri výbere objektívu počítajte s tým, že samotné telo je bez stabilizácie. Pripojenie je cez Bluetooth a Wi-Fi s novou aplikáciou Imaging Edge Mobile. Sony alpha6400 je fotoaparát určený pre rodinné fotografie a tiež fotky na sociálne siete, poradí si aj s rýchlymi scénami vrátane športu. Nabíjanie je cez USB-C port, dokúpiť sa dá aj externá nabíjačka. Fotoaparát sa dá ovládať aj diaľkovým ovládaním.

Cena: 989 eur (samotné telo)

Luxusný darček

S-BIKES F50e: Elektrická skladačka do mesta

Toto je úplne špeciálny typ elektrobicykla, ktorý si zaslúži viac popisu. Nič podobné sme zatiaľ v redakcii nemali. Je to skladací elektrobicykel, ktorý sa využije hlavne v meste. Do redakcie k nám prišiel zabalený v krabici, čo je úplne unikátne a samo za seba to vypovedá o možnostiach poskladania. Súčasťou tohto bicykla je predné a zadné svetlo, ďalej displej, batéria je integrovaná do vnútra rámu. Dá sa aj vybrať a proti odcudzeniu je chránená kľúčikom. Skladanie je v strednej časti rámu a je kvalitne vyhotovené tak, aby sa aj počas agresívnejšej jazdy nič nerozpojilo. Viac o elektrickej skladačke S-BIKES F50e do mesta sa dočítate v našej recenzii na tomto odkaze.

Akciová cena: 1170 eur (sbikes.sk)

Predchádzajúce časti Tipov na vianočné darčeky pre celú rodinu nájdete na odkazoch nižšie:

  1. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 1.
  2. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 2.
  3. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 3.
  4. Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 4.

Titulný obrázok: Shutterstock

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.