Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Chce nás Netflix ošklbať, alebo sú jeho kontroly na mieste?

Posvietenie si na účty používateľov je niečo, čo Netflixu nezazlievame. Streamovacia služba sprísňuje kontroly používateľov resp. ich účtov a hľadá stále nové spôsoby, ako primäť používateľov platiť viac, resp. platiť férovo a tak ako by vo výsledku by mali. Je ale fakt, že spôsob, akým to bude robiť, musí byť naozaj férový a mali by sa čo najviac vyvarovať chybám. Viac o tejto téme sa dozviete v článku nižšie.

2. Google Pay už nehľadajte: Prichádza nová aplikácia, ktorú si v smartfóne nájdu aj Slováci

Google už v máji na konferencii I/O oznámil, že Google Pay nahradí nová aplikácia Google Wallet, ktorú si počas najbližších dní nájdete vo vašom smartfóne pod názvom Peňaženka aj vy. Táto zmena nastane automaticky – na pozadí sa vám zaktualizuje aplikácia Google Pay. Keď sa tak stane, mnoho používateľov bude zmätených, lebo v telefóne budú mať inú ikonku a „nejakú Peňaženku“ a nebudú vedieť nájsť aplikáciu Google Pay. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Výsuvné objektívy, 3D displeje, polymorfné klávesnice: Toto je 10 zlyhaní vo vývoji smartfónov

Výrobcovia telefónov v minulosti aj súčasnosti skúšali rôzne nové trendy, ktoré sa ale neraz ukážu ako slepá vývojová vetva. Prinášame vám desiatku takých, ktoré vyzerali nádejne, ale dnes už pôsobia len ako dávno zabudnutá zaujímavosť.

Dnešné smartfóny sa na seba podobajú ako vajce vajcu. Sú to rozmerné placky, kde prakticky celú prednú časť zaberá rozmerný dotykový displej, ktorý je hlavným ovládacím prvkom. Vzadu nájdeme fotoaparát s niekoľkými objektívmi, na bokoch zväčša tri ovládacie tlačidlá a dole jediný konektor.

V minulosti však boli smartfóny oveľa rozmanitejšie a výrobcovia častejšie skúšali prísť s niečím novým. Dokazujú to aj nasledovné koncepty, ktoré sa však z dlhodobého hľadiska nepresadili. Toto je 10 zlyhaní vo vývoji smartfónov.

4. Vasco Translator V4: Nerozumiete cudzej reči? Automatický prekladač vám pomôže

Dnes v dobe cestovania sa určite zíde ovládať cudziu reč. Medzinárodným jazykom je síce angličtina, ale môže sa stať, že do krajiny kam prídete, vám nebudú rozumieť.

Rozumejú totiž len svojej reči a rovnako sa môže stať, že aj vy máte tak trochu problém s angličtinou. Teraz ju tu však šikovné riešenie – univerzálny prekladač hovoreného slova je ním Vasco Translator V4.

Je to úplná novinka, ktorá sa voči svojmu predchodcovi Translator M3, výrazne odlišuje. Predovšetkým má veľký, až 5-palcový, dotykový displej, zatiaľ čo M3 má len 2-palcový displej. To výrazne zlepšuje jednoduchosť ovládania. Viac o tomto šikovnom pomocníkovi sa dočítate v článku nižšie.

5. OPPO Enco X2: Tieto slúchadlá si zamilujete

Za veľa peňazí ponúkajú ešte viac muziky. Hneď na začiatku sa musím priznať, že pred začiatkom testovanie som nemal ani potuchy, aké slúchadlá Oppo vyrába. Počas rokov som sa stretával s rôznymi úrovňami kvality zvuku. Pokým niektoré slúchadlá mali zvuk “v poriadku”, niekedy sa našli detské chyby v softvéri, kvôli ktorým niektoré celkom pohoreli.

Na trhu je nespočetné množstvo kvalitných slúchadiel. Najzásadnejšie rozdiely nie sú ani v ich výbave (áno, niekedy sú aj veľké), ale v charakteristike ich zvuku. Niekomu vyhovuje Jabra, inému Sony. Ja som si po rokoch konečne našiel “tie moje”, ktorými sa stali slúchadlá OnePlus Buds Pro. Ide o jedny z najlepších slúchadiel, ktoré sa dajú zohnať v cenovej kategórii do 150 eur. Viac o týchto vynikajúcich slúchadlách sa dočítate nižšie v našej recenzii.

Prečítajte si aj:

Značky: