Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prestížne ocenenie TREND TOP 2019 v kategórii Banka roka získala opäť Slovenská sporiteľňa.

Najväčšia slovenská banka túto cenu za uplynulých osem rokov vyhrala až sedem krát. Výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky udeľoval ekonomický týždenník TREND včera už po dvadsiaty druhý raz. Už tradične ocenil aj najúspešnejšiu poisťovňu, firmu, daňovníka, manažéra a investora roka.

„Naša banka bola vždy bežcom na dlhé trate. Siedme víťazstvo za ostatných osem rokov potvrdzuje, že tento beh je úspešný. Som pritom hrdý, že sme nie len úspešní, ale aj prospešní. Ako zodpovedný a digitálny líder chceme byť súčasťou moderného Slovenska a podporovať ľudí, biznis a idey, pretože táto krajina potrebujú ľudí, ktorí si veria a banku, ktorá verí im.  A my sa vždy budeme mať iba tak dobre, ako sa má táto krajina. Ďakujem všetkým našim klientom, partnerom a v neposlednom rade zamestnancom, ktorí každý deň pomáhajú zabezpečovať prosperitu v našom regióne,“ povedal Peter Krutil, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Slovenskej sporiteľne.

Ako uvádza týždenník TREND, pri svojom hodnotení, podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch, považoval za dôležité zmeny podielov na trhu v úverovaní i pri získavaní zdrojov. Tieto indikátory dopĺňali ukazovatele efektívnosti a ziskovosti. Nič sa nezmenilo na tom, že významným ukazovateľom bola aj kapitálová primeranosť banky, ktorá hovorí o jej vybavenosti vlastnými zdrojmi vo vzťahu k rizikovo váženým aktívam. Pripravenosť na zhoršenie úverového portfólia ukazuje Coverage NPL ratio – pomer opravných položiek k hrubým zlyhaným úverom.

   Zdroj fotografie: Týždenník TREND