A to až o 45 krát viac pádov na displej , ako iPhone 6s, pozrite si video.

Na YouTube sa často objavujú testy odolnosti najnovších zariadení, ktoré sa následne porovnávajú s konkurenciou, ale aj so zariadeniami totožného výrobcu. Takémuto testu neunikla ani novinka a momentálne najvýkonnejší phablet na trhu, Samsung Galaxy Note 7. Porovnávaný bol so smartfónom Apple iPhone 6s. Test bol tvorený z rôznych uhľov pádu na betónovú kocku z výšky jedného metra. Ak by ste nevedeli, Note 7 sa ako prvý smartfón pýši tohto roku predstaveným ochranným sklom Gorilla Glass piatej generácie. To by malo byť, podľa slov výrobcu, odolné voči pádom z výšky až 1,6 metra.

Ako na videu vidieť, v prvých testoch pádov na zadnú a spodnú stranu zariadení mal navrch iPhone 6s. To z dôvodu celohliníkového tela, pričom Note 7 má zadnú stenu z, aj keď odolného, ale predsa len skla. V tomto teste praskli obe strany jeho zadnej spodnej časti a praskliny sa ťahali do vrchu. iPhone 6s mal len niekoľko výrazných škrabancov. Test pádu na ľavú bočnú stenu patril Samsungu, takmer bez odrením, na iPhone 6s sa poškriabal rám výraznejšie.

Note7PreClanok2-1

Nasledovali priame pády na displej zariadení, kedy už po prvom páde iPhone 6s utrpel značnú ujmu. Áno, aj Note 7 na zaoblených hranách mierne praskol a pár čiar bolo aj v strede displeja, no nebolo to tak výrazné, ako v prípade iPhone-u. Nasledoval test opakovaných pádov na displej. V tomto prípade to iPhone 6s vzdal už po piatom páde a jeho displej bol nepoužiteľný. Avšak, Note 7 opakovane, a to až 50 krát, vydržal pády priamo na displej. Síce bola pravá časť displeja po zhruba 19 pokuse trošku zblednutá, neustále fungoval a bol aj naďalej použiteľný.

GalaxyNote7Farby

Výsledkom testu je, že Samsung Galaxy Note 7 s ochranným sklom Gorilla Glass 5 toho vydrží naozaj veľa. To je dobrá správa pre používateľov, ktorým ľúbia smartfóny z rúk padať. V celkovej priečke odolnosti, ktorú zostavil YouTube kanál „PhoneBuff“, sa umiestnil Note 7 na treťom mieste z desiatich. Výborné. Na prvej priečke je Samsung Galaxy S7 Active a na druhej Motorola Moto Z Force. Veríme, že s integráciou ochranných skiel Gorilla Glass 5 bude stále viac smartfónov odolnejších voči náhodným pádom.

GalaxyNote7Tit

Samsung Galaxy Note 7 bude onedlho v predaji už aj na Slovensku, od začiatku septembra, a tak jeho budúcim používateľom prajeme, aby im slúžil a vydržal čo najviac, bez akejkoľvek ujmy.

Zdroj: www.phonearena.com

Viac o zariadení Samsung Galaxy Note 7:

VIDEO TOUCHIT: Samsung Galaxy Note 7 – desať dôvodov, prečo bude úspešný. Cena je 849 Eur, predaj od 2. septembra (doplnené)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE