Spoločnosť Sony od uvedenia telefónu Xperia XZ Premium celkom nabrala dych. Tento telefón bol predstavený na začiatku roka na výstave MWC a neskôr tu získal ocenenie za najinovatívnejší smartfón. Ukázalo sa, že celkom oprávnene. 

Tento telefón sme si vyskúšali na exkluzívnom predstavení v Portugalsku a potom aj v Chorvátsku a následne ho dlhodobo testujeme v našej redakcii. Krátke zhodnotenie – je to výkonný telefón, s ktorým sa dajú robiť naozaj náročné veci. Je odolný voči pádom, ktoré sme si už neplánovane vyskúšali a až na pár škrabancov vyzerá celkom dobre. A hlavne veľmi dobre funguje.

Teraz prichádza Sony s o niečo lacnejšími telefónmi, ktoré spoločnosť predstavila na výstave IFA v Berline, opäť za našej osobnej účasti. Je to Sony Xperia XZ1 s 5,2-palcovým displejom a Xperia XZ1 Compact so 4,6-palcovým displejom. Sony označuje najmenší z telefónov tejto série Compact, pretože aj v ňom sú prakticky totožné technológie, hoci je menší. Je ale aj evidentne hrubší ako ostatné telefóny zo série XZ. Pripomeňme, že XZ Premium má ako jediný z tejto série 4K displej a to s uhlopriečkou 5,46 palca.

Oba nové telefóny boli na Slovensku predstavené v Šamoríne počas Slovenských firemných hier. Dozvedeli sme sa odporúčanú cenu a tiež to, aký bude Sony rozdávať darček k predobjednávkam. O týchto skutočnostiach sme sa rozprávali s predstaviteľmi Sony Mobile na Slovensku.

Prečítajte si aj:

Recenzia a video Sony Xperia XZ1: Prvá vlajková loď s Androidom 8.0 (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.