Nástupca modelu Nexus 6P by potešil.

Podľa portálu Android Police sa spoločnosti Huawei nepáči, že Google chce mať v prípade zariadení Pixel viac kontroly nad „svojimi“ smartfónmi a tabletmi v porovnaní s radom Nexus. Okrem iného to znamená aj to, že Google zo zariadení odstráni akúkoľvek zmienku o výrobcovi a túto informáciu nebude komunikovať. V minulosti bolo totiž verejne známe, že Nexus 6P bol výrobkom spoločnosti Huawei a že Nexus 5X vyrábal LG. Aj v internetových obchodoch nájdete telefóny pod označením „výrobca Nexus model„.

To sa v prípade telefónov Google Pixel zmení a Huaweiu to vadí. Spoločnosť chce posilniť svoje postavenie na americkom trhu a je zrejmé, že akékoľvek utajovanie ich práce zo strany Googlu je na škodu. Spoločnosti HTC to asi nevadí. Je pravda, že spojitosť medzi HTC a Google Pixel je známa, avšak pravdepodobne iba nadšencom, ktorí pravidelne sledujú informácie zo sveta smartfónov.

pixel-banner_nowat

Google Pixel vyrába HTC. Telefóny budú oficiálne predstavené dnes o 18:00 nášho času

Spoločnosť Huawei má takisto výhrady k minulej spolupráci s Googlom. Ten sľúbil, že Nexus 6P bude dostupný u všetkých 4 veľkých amerických telekomunikačných operátorov. Nestalo sa tak. Samozrejme to neznamená, že Huawei a Google už nebudú spolupracovať pri výrobe niektorého z budúcich Pixelov, ale aktuálne je situácia takáto.

Android Police takisto informuje o tom, že Huawei má na americkom trhu ťažkú pozíciu. Výraznejšie sa darí iba telefónu Honor 5X. Model GX8 a konvertibilný Windows tablet MateBook sa prakticky vôbec nepredávajú. V prípade MateBooku sa doslova hovorí „o prepadáku“. Špekuluje sa, že Huawei preto plánuje výrazné zmeny v manažmente americkej pobočky. Android Police neinformuje o predajoch vlajkových lodí Huawei P9 a Mate 8.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Nové smartfóny od Googlu: Obchod prezradil detaily o Google Pixel

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit