Qualcomm čoskoro predstaví Snapdragon 875.

Udeje sa tak na oficiálnej udalosti už 1. decembra. Okrem vyššieho výkonu nový čip prinesie aj podporu rýchleho nabíjania Quick Charge 5 s výkonom 100 W. Leakster Digital Chat Station uvádza, že v prvých troch mesiacoch roka 2021 bude predstavených 5 vlajkových lodí, ktoré ponúknu kombináciu čipu Snapdragon 875 a 100 W nabíjania.

Keďže zoznam zariadení zatiaľ nepoznáme, medzi nimi môžu byť viacerí výrobcovia. Napríklad taký Samsung Galaxy S21 už teraz môžeme vidieť v testoch, rovnako ako aj OnePlus 9 Pro alebo Xiaomi Mi 11 Pro. Na predstavenie výkonného zariadenie sa údajne pripravuje aj značka Meizu, no na LG v prvej polovici roka 2021 vraj čakať nemáme.

Zatiaľ nie je jasné, ktorá z pripravovaných vlajkových lodí využije 100 W podporu nabíjania. Aktuálne sa môžeme oprieť o doteraz známe informácie, ktoré naznačujú, že Samsung príde so 45 W nabíjaním pre S21 Ultra, pričom OnePlus a Xiaomi budú pravdepodobne chcieť použiť svoje vlastné riešenia, ktoré môže byť v konečnom dôsledku ešte výkonnejšie ako spomínaných 100 W. 

V tomto okamihu ide predovšetkým o marketing. Všetky tieto telefóny budú podporovať USB Power Delivery v tej či onej podobe. Aj keď teraz ešte presne nevieme, o ktorých 5 telefónov ide, všetko sa môže zmeniť v najbližších týždňoch.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nový Chrome 87 je ešte rýchlejší. Vyskúšajte si ho sami

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.