Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Investičná platforma 365.fintech, ktorá je súčasťou ekosystému okolo 365.bank, má na konte ďalšiu investíciu. Je ňou spoločnosť InvestSuite, ktorá celosvetovo poskytuje finančným inštitúciám cloudové a plne digitálne riešenia v oblasti investovania, správy majetku či poradenstva. Celková výška investície predstavuje 200-tisíc eur.

“Som rád, že sa nám podarilo uzavrieť spoluprácu práve so spoločnosťou InvestSuite. Vo svete totiž sledujeme narastajúci dopyt po inovatívnych riešeniach v oblasti dlhodobej správy majetku a finančného well-beingu klienta. Z pohľadu investora preto prinášajú perspektívu ďalšieho rastu a zhodnotenia. Každý projekt, do ktorého 365.fintech investuje vytvára tiež potenciál pre jeho neskoršie využitie v rámci nášho bankového ekosystému,“ uvádza Tomáš Vyšný, investor v 365.fintech.

365.fintech od svojho vzniku v roku 2018 investuje do perspektívnych fintech, big data a business intelligence spoločností. Jeho cieľom je participovať na zdieľaní know-how a skúseností z oblasti technológií, ktoré sú súčasťou transformácie bankového a finančného sektora. To navyše urýchľuje aj prebiehajúca pandémia ochorenia COVID-19. Po niekoľkých investíciách v sumárnej hodnote viac ako 2 mil. eur tak pribúda do jeho investičného portfólia ďalšia spoločnosť.

InvestSuite poskytuje služby finančného poradenstva prostredníctvom tzv. robo advisorov (technológie fungujúcej na základe algoritmov a dát), ako aj „samoobslužnú“ investičnú platformu na realizáciu jednotlivých investícií. Súčasťou digitálnej správy peňazí je aj nástroj na vyhodnocovanie rizikovosti. Ten by mal viesť investorov k takým portfóliám, ktoré minimalizujú ich straty a z ktorých sa dostanú rýchlejšie než v prípade využitia tradičných opatrení na meranie rizika. InvestSuite zároveň prináša inovatívny systém na sledovanie výkonnosti klientovho portfólia založený na princípe machine learningu (strojového učenia).

Pandémia koronavírusu výrazne akceleruje transformáciu v oblasti digitálneho wealth managementu. Sme presvedčení, že rozvoj technológií v oblasti investovania je tou správnou cestou. Finančné prostriedky, ktoré sme od investorov získali, nám umožnia chopiť sa týchto príležitostí, vytvárať riešenia v oblasti investovania, zvyšovať jeho dôveru či zabezpečovať edukáciu. To všetko prostredníctvom digitálneho zážitku, z ktorého budú benefitovať naši klienti, ale aj ich koncoví zákazníci, uzatvára Bart Vanhaeren, CEO a zakladateľ spoločnosti InvestSuite.

Značky: